Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab

Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab

    Για ανάπτυξη ιδέας για τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους «για παιδιά και νέους»

    Το 1st Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab, θα πραγματοποιηθεί από 1 ως 4 Δεκεμβρίου στον Πύργο, στο πλαίσιο του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας. Έξι εκπαιδευτές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε εξειδικευμένα μαθήματα θα εκπαιδεύσουν τους συμμετέχοντες στις ιδιαιτερότητες του Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους, επικεντρώνοντας στην ανάπτυξη των ιδεών που θα παρουσιάσουν οι συμμετέχοντες. Η καλύτερη ιδέα θα χρηματοδοτηθεί από την ΕΡΤ AE με 2.000 ευρώ, για να ενθαρρύνει τα περαιτέρω βήματα για την πραγματοποίηση της ταινίας.

    Με το Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, στοχεύει στα εξής:

    1. Στην εκπαίδευση των κινηματογραφιστών –και κυρίως των νέων – ώστε να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες των ταινιών που πραγματεύονται πτυχές της παιδικής ή νεανικής ηλικίας και απευθύνονται πρωτίστως σ’ αυτές τις ηλικίες.
    2. Στην σταθερή παροχή τεχνογνωσίας και στήριξη σε όλα τα στάδια δημιουργίας της ταινίας, από την ανάπτυξη μιας ιδέας, ως την εμπορική και εναλλακτική διανομή της.
    3. Στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών για συνεργασίες με ΕΡΤ, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΕΚΟΜΕ ΑΕ και άλλους φορείς για στήριξη της παραγωγής και της διανομής ταινιών για παιδιά και νέους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, θα στηρίξει με όλους τους δυνατούς τρόπους, όχι μόνο την ιδέα που θα βραβευθεί αλλά και τις υπόλοιπες ενδιαφέρουσες ιδέες που θα παρουσιαστούν στο “Creative Ideas”.

    Η μέγιστη διάρκεια για ταινία μυθοπλασίας ή animation είναι 20 λεπτά και για ντοκιμαντέρ 30 λεπτά.

    ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ

    Οι ταινίες «για παιδιά και νέους» είναι ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ ή animation, απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, από τη νηπιακή ηλικία ως την ηλικία των 18 ετών. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα σε ποια ηλικιακή κατηγορία θέλουν κυρίως να απευθύνεται η ταινία τους.

    Βασικές αρχές:

    1. Η θέαση του κόσμου γίνεται μέσα από τα μάτια των παιδιών ή των νέων.
    2. Η σκηνοθετική διαχείριση του θέματος, πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν τις αντιληπτικές ικανότητες των παιδιών της ηλικιακής κατηγορίας στην οποία κυρίως απευθύνεται η ταινία.
    3. Θέματα που προωθούν τη βία, το σεξισμό ή το ρατσισμό, αποκλείονται. Επίσης, αποκλείονται ιδέες που προωθούν διακρίσεις λόγω φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης, ηλικίας, οικογενειακής ή κοινωνικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου.

     

    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

    Φέλιξ Βαγκιντερχόιζεν, Βέλγιο, Διανομέας Παιδικών Ταινιών, Παραγωγός Εκπαιδευτικών Κινηματογραφικών Προγραμμάτων, Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου

    Σανέτ Ναγιέ, Ολλανδία, Σύμβουλος, παραγωγός, πρώην διευθύντρια του Φεστιβάλ Cinekid του Άμστερνταμ, επίτιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου

    Αντρέι Ρόμαν Γιάζεβιτς, Πολωνία, Συγγραφέας, Σκηνοθέτης, Παραγωγός, Μέλος της Διοίκησης της Ένωσης Πολωνών Σκηνοθετών

    Λίνα Γιαννοπούλου, Παραγωγός Ταινιών, μέλος Οργανωτικής Επιτροπής Olympia IFF.

    Αγάθη Δαρλάση, Σύμβουλος Storytelling, consultant, Σκηνοθέτιδα, Σεναριογράφος.

    Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Σκηνοθέτιδα, Θεατρολόγος, Θεατροπαιδαγωγός

    Δημήτρης Σπύρου, Σκηνοθέτης, Σεναριογράφος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Olympia IFF

     

    ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

    Συμπληρώστε αυτή την αίτηση συμμετοχής και στείλτε την στο email festival@olympiafestival.gr με θέμα “Αίτηση για Creative Ideas Pitching Lab” μέχρι και την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018.

    elGreek