Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Εκπαιδευτικές συναντήσεις με το ΕΚΟΜΕ

Εκπαιδευτικές συναντήσεις με το ΕΚΟΜΕ

  Το Φεστιβάλ Ολυμπίας συναντάται και φέτος με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μελετών και συνομιλεί σε δύο πρωτότυπα εκπαιδευτικά εργαστήρια οπτικοακουστικής και αρχειακής παιδείας. Τα εργαστήρια αποτελούν μέρος του Εθνικού Δικτύου για την Παιδεία στα Μέσα (Τηλεόραση – Κινηματογράφος – Διαδίκτυο) και δράση του UNESCO MIL Alliance Mediterranean Group, που συντονίζει το ΕΚΟΜΕ, και του οποίου το Φεστιβάλ είναι μέλος:

  • Locate the Locations: Μια εκπαιδευτική δράση του ΕΚΟΜΕ και του Φεστιβάλ Ολυμπίας για τον εντοπισμό παλιών και νέων κινηματογραφικών χώρων. Συζητούν εκ μέρους του ΕΚΟΜΕ ο Στέλιος Κυμιωνής, προϊστάμενος της διεύθυνσης Ανάπτυξης & Διαχείρισης Ψηφιακού Περιεχομένου και η Ειρήνη Ανδριοπούλου, προϊσταμένη του τμήματος Έρευνας, Μελετών και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και εκ μέρους του Φεστιβάλ ο Παντελής Παντελόγλου, αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής και η Ευρυδίκη Γεωργοπούλου, ραδιοφωνική παραγωγός.
  • Κιθάρα, μπάσο, ντραμς: Η δημοφιλής μουσική στην οθόνη και οι δυνατότητες εκπαιδευτικής αξιοποίησης μιας οπτικοακουστικής συλλογής του ΕΚΟΜΕ για το ελληνικό ροκ. Συζητούν: Στέλιος Κυμιωνής και Νίκος Πουλάκης, Εργαστήριο Εθνομουσικολογίας και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας του ΕΚΠΑ.

  Πύργος, Ακροβάτης

  Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, 17:00

  elGreek