Γιος – Μάνα

Son - Mοther / Pesar - Madar

film-roll Ιράν, Τσεχία / Έγχρωμη / 102' / 2019 13+

Η Leila είναι μια ανύπαντρη, εργαζόμενη μητέρα δύο παιδιών στο ταλαιπωρημένο από τις διεθνείς κυρώσεις Ιράν. Το εργοστάσιο στο οποίο εργάζεται περνάει κρίση και οι θέσεις εργασίας είναι επισφαλείς. Ο Kazem, ο οδηγός του εργοστασίου, κάνει πρόταση γάμου στηLeila, αλλά αυτή διστάζει να αποδεχθεί τους όρους του. Ο Kazem έχει μια κόρη στην ηλικία του 12χρονου γιου της, του Amir, και σύμφωνα με την παράδοση είναι κατακριτέο ένα νεαρό κορίτσι να συγκατοικεί με τον ετεροθαλή αδερφό του, οπότε ο Kazem ζητάει από τη Leila να μην φέρει μαζί της το γιο της, μέχρι να παντρέψει αυτός την κόρη του. Μετά την απόλυσή της, η Leila αποφασίζει να μείνει με τον Kazem και να αφήσει τον Amir σ’ ένα οικοτροφείο, εωσότου βρει τρόπο να δρομολογήσει την επιστροφή του. Μερικούς μήνες αργότερα, ο Amir το σκάει και συναντάει τον Kazem, ο οποίος του ζητάει να σκεφτεί το μέλλον της οικογένειάς του. Ο Amir πρέπει να αποφασίσει.

Η Nova, κορυφαίος κορυφαίος πάροχος συνδυαστικών υπηρεσιών οικιακής ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στην Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, παραχώρησε την εξαιρετική αυτή ταινία που έκανε πρόσφατα την τηλεοπτική πρεμιέρα της στα κανάλια Novacinema και είναι διαθέσιμη στους συνδρομητές της Nova και μέσω της υπηρεσίας Nova On Demand. 

Ευχαριστούμε τη Nova για την παραχώρηση της ταινίας.

Επισκεφθείτε τη Σελίδα Προβολής
director image

Mahnaz Mohammadi

Γεννήθηκε στην Τεχεράνη. Είναι σκηνοθέτρια, ηθοποιός και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών. Έχει σκηνοθετήσει τα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους "Women Without Shadows" (2003) και μεγάλου μήκους "Travelogue" (2010). Το "Γιος-Μάνα" είναι η πρώτη της ταινία μεγάλου μήκους μυθοπλασίας.

Σκηνοθέτης
Mahnaz Mohammadi
Σενάριο
Mohammad Rasoulof
Φωτογραφία
Askhan Askhani
Μοντάζ
Mohammadreza Muini
Μουσική
Amir Molookpour
Σχεδιασμός Ήχου
Ensieh Maleki
Hasan Shabankareh
Ερμηνείες
Raha Khodayari
Mahan Nasiri
Reza Behboodi
Shiva Ordooie
Maryam Boubani
Παραγωγός
Kaveh Farnam
Mohammad Rasoulof
Farzad Pak
Γλώσσα
Φαρσί
Φιλογραφία
Travelogue (2010)
Women without Shadows (2003)
Μεγάλου Μήκους Μυθοπλασίας