Η Μπέρτα και το Βόλφραμ

Bertha and the Wolfram / Bertha en de Wolfram

film-roll Βέλγιο / Έγχρωμη / 15' / 2020 9+

Βραβείο Κριτικών Επιτροπών των Παιδιών (ηλικίας 13 ετών και άνω) για Καλύτερη Ταινία Ντοκιμαντέρ Μικρού & Μεσαίου Μήκους

Η Bertha είναι ένα 13χρονο κορίτσι από το Βέλγιο, που παλεύει καθημερινά με τον απόλυτο εχθρό, το σύνδρομο Wolfram. To Wolfram είναι μια σπάνια πάθηση, που προσβάλλει το νευρικό της σύστημα με σοβαρές συνέπειες στην όραση της. Στη μάχη εναντίον της ασθένειας η Bertha έχει το δικό της μυστικό όπλο: τη δημιουργικότητα. Όταν ζωγραφίζει, το πινέλο της γίνεται το σπαθί με το οποίο ελέγχει τον εχθρό της και καταφέρνει να δημιουργεί μοναδικούς πίνακες. Μαζί μ’ έναν διάσημο Βέλγο ζωγράφο δημιουργούν εμπνευσμένα έργα, τα οποία πωλούν μέσω του Eye Opener, μιας ετήσιας εικαστικής έκθεσης, που διοργανώνεται για τη συγκέντρωση πόρων.

Επισκεφθείτε τη Σελίδα Προβολής
director image

Tijs Torfs

Σπούδασε κινηματογράφο στο Βασιλικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και Ήχου (RITCS) των Βρυξελλών, με ειδίκευση στο ντοκιμαντέρ και την μυθοπλασία. Έχει δημιουργήσει διαδικτυακές σειρές με θέμα τους νέους και τη θρησκεία για τη βέλγικη τηλεόραση. Πρόσφατα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον κινηματογράφο μυθοπλασίας με τη δημιουργία της μικρού μήκους ταινίας ''Graven'', η οποία απέσπασε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Λέβεν το 2020.

Σκηνοθέτης
Tijs Torfs
Σενάριο
Tijs Torfs
Φωτογραφία
Dries Vanderaerden
Tijs Torfs
Μοντάζ
Lawrence Paul Foley
Μουσική
Dave Martyn
Σχεδιασμός Ήχου
Levi Mercurio
Ερμηνείες
Bertha Goovaerts
Werner Mannaers
Παραγωγός
Jurgen Buedts
Γλώσσα
Ολλανδικά
Φιλογραφία
Graven (2019)
Kids & Docs