Κλόουν. Ο μπαμπάς μου πίνει

Clown. My daddy drinks / Klovn. Min pappa drikker.

film-roll Νορβηγία / Έγχρωμη / 22' / 2019

Ο Bendik είναι 9 ετών και αγαπάει πολύ τον πατέρα του. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα, ο πατέρας του πίνει υπερβολικά. Όποτε συμβαίνει αυτό, ο Bendik νιώθει ότι ο πατέρας του μοιάζει με κλόουν, που η παράστασή του δεν αρέσει σε κανέναν. Ο Bendik δεν μπορεί να ανεχτεί την κατάσταση.

Ο σκηνοθέτης έχει επιστρατεύσει μνήμες από τη δική του παιδική ηλικία για να διηγηθεί την ιστορία μιας οικογένειας, που παριστάνει ότι όλα είναι καλά και πως η εικόνα της είναι άψογη. Στην ταινία συναντάμε, επίσης, παιδιά που μιλούν για το τι θα έκαναν, αν είχαν μία μαμά ή έναν μπαμπά που έπινε υπερβολικά. Το “Κλόουν” είναι μέρος ενός ευρύτερου πρότζεκτ παιδικών ντοκιμαντέρ υπό τον γενικό τίτλοι “Η οικογένειά μου”. Αυτή είναι η τρίτη ταινία σχετικά με παιδιά στη Νορβηγία, τα οποία βιώνουν πραγματικότητες, για τις οποίες οι μεγάλοι προτιμούν να μην μιλούν.

6 Dec - 18:00 / Cine Cinema
director image

Torgeir Kalvehagen

Κινηματογραφιστής που ζει στο Πόρσγκρουν της Νορβηγίας. Διαχειρίζεται τη Filmplot AS, μια μικρή κινηματογραφική εταιρεία, που είναι επικεντρωμένη στο ντοκιμαντέρ για παιδιά. Στις αρχές της δεκαετίας του '90, ξεκίνησε την καριέρα του στο παιδικό τμήμα της NRK, της δημόσιας τηλεόρασης της Νορβηγίας. Έχει σπουδάσει Κινηματογράφο στην Τσεχία, Επικοινωνία και ΜΜΕ και Ντοκιμαντέρ στο Πανεπιστήμιο της Βόλντα της Νορβηγίας.

Σκηνοθέτης
Torgeir Kalvehagen
Σενάριο
Torgeir Kalvehagen
Φωτογραφία
Odd Hynnekleiv
Μοντάζ
Torgeir Kalvehagen
Μουσική
Nicholas Sillitoe
Σχεδιασμός Ήχου
Adrian Dark
Ερμηνείες
Andreas Thorsteinsen
Joakim Dan Jørgensen
Kjersti Høgli
Ludvik Karoliussen Kjendalen
Παραγωγός
Torgeir Kalvehagen
Γλώσσα
Νορβηγικά
Φιλογραφία
My Family - when people are poor (2018)
Se meg - snakk med meg (2017)
Frisk uten Gluten (2017)
Stille fødsel (2017)
Ikke google Marfan (2016)
My Family - when people are sick (2016)
Kids & Docs