Μια δεύτερη οικογένεια

A Second Family

film-roll Δημοκρατία του Κονγκό / Έγχρωμη / 8' / 2019 9+

Γκόμα, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Η μητέρα της Amina δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να την στείλει σε “κανονικό” σχολείο. Την πήγε, λοιπόν, σ’ ένα σχολείο για κωφά παιδιά, παρόλο που η ακοή της ήταν τέλεια. Από εκείνη τη μέρα η ζωή της Amina άλλαξε ριζικά. Έμαθε τη νοηματική και μερικά χρόνια αργότερα, το 2018, βρέθηκε να προπονεί την πρώτη ομάδα μπάσκετ κωφών της Γκόμα. Προπονούνται καθημερινά. Πολύ σκληρά. Και κάνουν μεγάλα όνειρα. Θέλουν να καταφέρουν να πάρουν μέρος σε διεθνείς διοργανώσεις. Για την Amina και την ομάδα της το μπάσκετ είναι μια οδός διαφυγής- και μια δεύτερη οικογένεια.

Επισκεφθείτε τη Σελίδα Προβολής
director image

Ramon Sanchez Orense

Susanne Maria Krauss


Ο Ramon Sanchez Orense είναι Ισπανός ανεξάρτητος κινηματογραφιστής, φωτογράφος και σεναριογράφος. Από το 2009, έχει ζήσει και εργαστεί στο Μαρόκο, την Καμπότζη, το Κονγκό και τη Ρουάντα, συνεργαζόμενος κυρίως με μη κερδοσκοπικούς και διεθνείς οργανισμούς με στόχο να επικοινωνήσει τις ιστορίες τους μέσα από βίντεο και φωτογραφίες.

Η Susanne Maria Krauss είναι Γερμανίδα ανεξάρτητη δημοσιογράφος και κινηματογραφίστρια. Έχει σκηνοθετήσει και έχει αναλάβει την παραγωγή αρκετών ταινιών ντοκιμαντέρ. Πριν εγκατασταθεί στη Ρουάντα το 2016, δούλευε για τη δημόσια τηλεόραση της Γερμανίας.

Σκηνοθέτης
Ramon Sanchez Orense
Susanne Maria Krauss
Σενάριο
Susanne Maria Krauss
Φωτογραφία
Ramón Sánchez Orense
Μοντάζ
Ramon Sanchez Orense
Σχεδιασμός Ήχου
Matthias "Jim" Guenther
Παραγωγός
Susanne Maria Krauss
Γλώσσα
Γαλλικά
Φιλογραφία
Gorillasunter Stress: Lebensraum am Limit (2020)
Kids & Docs