Μοχάμεντ Αλί

Muhammed Ali

film-roll Γερμανία, Τουρκία / Έγχρωμη / 80' / 2019

O Muhammed Ali είναι ένα κωφό αγόρι με σοβαρά κινητικά προβλήματα. Το μεγαλύτερό του όνειρο είναι να μπορέσει μια μέρα να περπατήσει. Για πολλά χρόνια, ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση και περίμενε υπομονετικά για τη χειρουργική επέμβαση που θα του επέτρεπε να περπατήσει. Όταν γίνεται δεκατεσσάρων, ο γιατρός του τού λέει ότι μια επέμβαση ίσως επιδεινώσει την κατάστασή του και του αντιπροτείνει την κολύμβηση. Η γιαγιά του, η Ümmü, μιλάει στην διευθύντρια της πισίνας. Ο προπονητής κολύμβησης, ο Cenk, αναλαμβάνει εθελοντικά να μάθει τον Muhammed Ali να κολυμπάει. Ο Muhammed Ali αποκτά ένα καινούργιο όνειρο: να γίνει πρωταθλητής κολύμβησης.

3 Dec - 20:00 / Cine Cinema
director image

Nursen Çetin Köreken

Ümit Köreken

Η Nursen Çetin Köreken γεννήθηκε στη Βουλγαρία το 1981. Σπούδασε Τουρκική Γλώσσα και Λογοτεχνία και Τουριστικές και Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις. Έγραψε και έκανε την παραγωγή για την τουρκο-γερμανικής συμπαραγωγής μεγάλου μήκους ταινία "Blue Bicycle". Η ταινία συμμετείχε σε περισσότερα από τριάντα εθνικά και διεθνή φεστιβάλ, μεταξύ αυτών και του Βερολίνου, και κέρδισε πολλά βραβεία, ακόμη και Καλύτερης Ταινίας. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Ο Ümit Köreken γεννήθηκε στο Akşehir το 1978. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει γράψει ραδιοφωνικές παραστάσεις, θεατρικές παραστάσεις, διηγήματα, απομνημονεύματα και σενάρια. Τα θεατρικά του έργα και τα διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί ποικιλοτρόπως. Το 2011 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο. Την ίδια χρονιά έλαβε εκπαίδευση στην κινηματογραφική παραγωγή. Έγραψε και σκηνοθέτησε την τουρκο-γερμανικής συμπαραγωγής μεγάλου μήκους ταινία "Blue Bicycle".

Σκηνοθέτης
Nursen Çetin Köreken
Ümit Köreken
Σενάριο
Ümit Köreken
Nursen Çetin Köreken
Φωτογραφία
Muratcan Memiş
Μοντάζ
Doruk Kaya
Μουσική
Cafer Ozan Türkyılmaz
Σχεδιασμός Ήχου
Cafer Ozan Türkyılmaz
Ümit Köreken
Ερμηνείες
Nursen Çetin Köreken
Παραγωγός
Nursen Çetin Köreken
Γλώσσα
Τουρκικά
Νοηματική γλώσσα
Φιλογραφία
Blue bicycle (2016)
Kids & Docs