Ζήτημα Σιδήρου

Zeleznata prikazna

film-roll ΠΓΔΜ / Έγχρωμη / 16' / 2017

Μια νεαρή Ρομά, η Φατί, ανακαλύπτει ότι η γιαγιά της πάσχει από σιδηροπενική αναιμία. Μην έχοντας τα χρήματα να αγοράσει τα φάρμακα, σκαρφίζεται ένα ευφάνταστο σχέδιο και επισκέπτεται τον Αντρέι, έναν ντόπιο αρχιμαφιόζο που επισκέπτεται συχνά τη γιαγιά Φατιμά, για να του πει τη μοίρα του. Ο προληπτικός αρχιμαφιόζος δίνει εντολή στους μπράβους του
να ληστέψουν το τρένο. Όταν η Φατί έρχεται στο αστυνομικό τμήμα, η ανάκριση του Περχάν για τη ληστεία παίρνει μια απροσδόκητη τροπή. Η αστυνομία, έκπληκτη από αυτή την ιστορία, αφήνει ελεύθερο τον Περχάν και τον βοηθάει να αποκτήσει τα φάρμακα που χρειάζεται η γιαγιά.

director image

Zlatko Kalenikov

Σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος. Γεννήθηκε στις 11 Απριλίου 1971 στα Σκόπια της ΠΓΔΜ. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο NBU, στη Σόφια της Βουλγαρίας, στο τμήμα Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου και παρακολούθησε ένα εξειδικευμένο κύκλο μαθημάτων κινηματογράφησης στο πανεπιστήμιο USC, του Λος Άντζελες. Είναι, επίσης, απόφοιτος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών. Αυτή την περίοδο ζει και εργάζεται στα Σκόπια. Εκτός από καταξιωμένος επιχειρηματίας στον τομέα των αυτοκινήτων, στην ΠΓΔΜ, τελευταία δραστηριοποιείται αρκετά στον χώρο της κινηματογράφησης.

Σκηνοθέτης
Zlatko Kalenikov
Σενάριο
Zlatko Kalenikov
Φωτογραφία
Dejan Dimeski
Μοντάζ
Atanas Georgiev
Μουσική
Igor Vasilev
Novogradska
Σχεδιασμός Ήχου
Aleksandar Gjorgevic
Ερμηνείες
Monika Boshkovikj
Bajram Severdzan
Jelena Jovanova
Katina Ivanova
Igor Spiroski
Παραγωγός
Ivana Shekutkoska
Zlatko Kalenikov
Γλώσσα
Slavomacedonian
Υπότιτλοι
Greek & English
Διαγωνιστικά προγράμματαΜικρού Μήκους Μυθοπλασίας