Καθημερινές διαδικτυακές προβολές ταινιών από το Φεστιβάλ Ολυμπίας

Τώρα που τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό μάς κρατάνε υποχρεωτικά μακριά από τους κινηματογράφους και τα κινηματογραφικά φεστιβάλ, το Φεστιβάλ Ολυμπίας σε συνεργασία με το Νεανικό Πλάνο παρουσιάζει επιλεγμένο ποιοτικό κινηματογράφο για παιδιά, νέους και όλη την οικογένεια με αποκλειστικές διαδικτυακές προβολές που ξεκινούν από την Πέμπτη 19 Μαρτίου και για όσο κρατήσει ο αποκλεισμός.

Συντονιστείτε στο www.facebook.com/olympiafestival/ για το καθημερινό κινηματογραφικό μας εμβόλιο στις 11 π.μ. και στις 6 μ.μ.

Το πρόγραμμα των προβολών ξεκινά με την ταινία του σημαντικού σέρβου σκηνοθέτη Γκόραν Ραντοβάνοβιτς “Ο Θύλακας” (μυθοπλασία, Σερβία-Γερμανία, 2015, 92′).

Σύνοψη: Στο Κόσοβο, κατά τη διάρκεια του πολέμου, η οικογένεια του Nenad ζει σε μια σερβοχριστιανική περιοχή που περιτριγυρίζεται από μια μεγάλη αλβανομουσουλμανική κοινότητα. Όταν πεθαίνει ο αγαπημένος του παππούς, το δεκάχρονο παιδί αποφασίζει ότι πρέπει να του κάνουν κανονική κηδεία, παρότι το κοιμητήριο βρίσκεται έξω από την περιοχή. Η αποστολή του θα τον οδηγήσει πίσω από τις γραμμές του εχθρού, όπου θα βρει φίλους σε απίθανα μέρη.

Η ταινία προβλήθηκε και βραβεύτηκε στο 17ο Φεστιβάλ Ολυμπίας. Περισσότερα στοιχεία για την ταινία στην ιστοσελίδα του Νεανικού Πλάνου.

Νέα