Κριτικές επιτροπές

Rock Demers

Πρόεδρος Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής Μυθοπλασίας

Ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας παραγωγής La Fête και δημιουργός της σειράς ταινιών “Tales for all”, έχει ασχοληθεί με όλες τις πτυχές του κινηματογράφου από τις αρχές της δεκαετίας του ’50. Έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ την περίοδο 1962-67 και υπήρξε ένας από τους ιδρυτές της Ταινιοθήκης του Κεμπέκ το 1963. Ίδρυσε τη Faroun Films, μια εταιρεία διανομής ταινιών για νεανικό κοινό, το 1965. Η Faroun Films άπλωσε τη δραστηριότητα της σε δεκάδες χώρες και ο ίδιος συμπεριέλαβε στις δραστηριότητες της ταινίες τέχνης και το σινεμά του δημιουργού. Η εταιρεία έγινε ο βασικός πρεσβευτής της αναδυόμενης κινηματογραφικής βιομηχανίας του Κεμπέκ στο εξωτερικό αλλά και η θύρα εισόδου για την πλειονότητα των ταινιών τέχνης (όπως του Fassbinder, του Malle, των Taviani, του Weir και του Wenders). Από το ‘77 ως το ’79, συνέβαλε στην ίδρυση του Κέντρου Κινηματογράφου του Κεμπέκ. Διετέλεσε, επίσης, μέλος μιας συμβουλευτικής επιτροπής για την χάραξη της εθνικής κινηματογραφικής πολιτικής του Καναδά. Έχει υπάρξει μέλος επαγγελματικών ενώσεων και έχει διδάξει Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ. Το 1980 δημιούργησε την εταιρεία παραγωγής La Fête, με αρχικό στόχο την παραγωγή μια ανθολογίας εννιά ταινιών προορισμένων για το παιδί και την οικογένεια. Αποφασισμένος να κάνει ταινίες που ξεπερνούν τα πολιτισμικά σύνορα, ήταν αυτός που προκάλεσε την υπογραφή πολλών συμφωνιών για διεθνείς συμπαραγωγές ανάμεσα στον Καναδά και άλλες χώρες. Έχει βραβευτεί πολλές φορές για το έργο του, τόσο στη χώρα του όσο και στο εξωτερικό.

Wilke Bitter

Σπούδασε Θέατρο, Κινηματογράφο και Media, καθώς και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Trier και στο Πανεπιστήμιο Goethe της Φρανκφούρτης. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές το 2018. Παράλληλα με τις σπουδές του, εργάστηκες ως εκπαιδευτικός σύμβουλος κινηματογράφου και media, σε διάφορα κινηματογραφικά και ειδησεογραφικά project και σε βιντεοπαιχνίδια. Δούλεψε επίσης ως δημοσιογράφος σε διάφορα ειδησεογραφικά μέσα και σε τοπικές εφημερίδες. Στις αρχές του 2019, ο Wilke Bitter έγινε μέλος της ομάδας LUCAS– International Festival for Young Film Lovers, όπου και είναι επικεφαλής της κινηματογραφικής εκπαίδευσης και του τομέα συνεργασίας με εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ρηνιώ Δραγασάκη

Γεννήθηκε το 1980. Σπούδασε σκηνοθεσία στην Αθήνα και ντοκιμαντέρ στην Βαρκελώνη. Έχει εργαστεί στο σινεμά, την διαφήμιση και την τηλεόραση. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. Οι ταινίες της επιλέχθηκαν σε πολλά διεθνή φεστιβάλ (Berlinale, Fantastic Fest, Sitges, ClermontFerrand, Sao Paulo κτλ.). To 2014 η μικρού μήκους της «Προαύλιο» ήταν υποψήφια για την Κρυστάλλινη Άρκτο στο Διεθνές φεστιβάλ Βερολίνου, ενώ το 2012 «Ο μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ» κέρδισε το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Με το Cosmic Candy, την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, συμμετείχε στο Sundance !f Screenwriters Lab. Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Fantastic Fest του Τέξας, το καλύτερο φεστιβάλ ταινιών είδους στην Αμερική και απέσπασε το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στα Βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Αυτήν την στιγμή βρίσκεται στην ανάπτυξη της επόμενης ταινίας της «Πανελλήνιος» με την οποία συμμετείχε στο Torino Film Lab.

Per Ericsson

Είναι επικεφαλής της Σουηδικής Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Συλλόγων που διοργανώνει προβολές και συζητήσεις μέσα από περισσότερες από 100 κινηματογραφικές λέσχες σε ολόκληρη τη Σουηδία και επιβλέπει την έκδοση του κινηματογραφικού περιοδικού του οργανισμού. Έχει υπάρξει σύμβουλος κινηματογραφικών πολιτικών και επικεφαλής εκπαίδευσης στο Σουηδικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου. Έχει εργασθεί ως παραγωγός σε φεστιβάλ κινηματογράφου, σύμβουλος και κριτικός κινηματογράφου. Είναι επίσης μέλος του συμβουλίου της ECFA (Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου) και έχει διατελέσει μέλος της επιτροπής για τα βραβεία LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Elise Jalladeau

Γεννηθείσα στη Γαλλία το 1969, η Elise Jalladeau είναι η Γενική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, του ελληνικού πολιτισμικού οργανισμού που περιλαμβάνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, τέσσερις κινηματογραφικές αίθουσες που λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και το Μουσείο Κινηματογράφου (που απαρτίζεται από συλλογές, βιβλιοθήκη, προγράμματα κινηματογραφικής παιδείας και ταινιοθήκη). Πριν τον διορισμό της το 2016, εργαζόταν ως διπλωματική ακόλουθος οπτικοακουστικών μέσων στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος και υπηρέτησε ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Ίδρυσε το Ateliers Produire au Sud και ήταν επικεφαλής του για 10 χρόνια. Διετέλεσε οδηγός ομάδας για το πρόγραμμα EAVETies that Bind” κατά την περίοδο 2010-2017. Την περίοδο 1992-2010 εργάστηκε ως παραγωγός, συντελώντας στο ξεκίνημα της καριέρας μιας νέας γενιάς διεθνών σκηνοθετών, συμπεριλαμβανομένων των Martin Rejtman, Ildiko Enyedi, Jia Zhang Ke, Darejan Omirbaev, Jérôme Bonnell, Petr Vaclav, Rodrigo Moreno, Jose Luis Torres Leiva και Alejandro Fernandez.

Gloria Morano

Γεννήθηκε στην Ιταλία. Εργάστηκε για πολλά χρόνια σε πολλά διαφορετικά πρότζεκτ πειραματικού κινηματογράφου, μεταξύ άλλων για έναν εκδοτικό οίκο DVD και για μια κολεκτίβα σκηνοθετών στο Παρίσι της Γαλλίας. Ταυτόχρονα άρχισε να βοηθά στη διοργάνωση διάφορων φεστιβάλ κινηματογράφου στη Γαλλία και την Ιταλία. Το 2017, μετά από μια θητεία στην Ταινιοθήκη του Λουξεμβούργου, η Γκλόρια ανέλαβε τη διεύθυνση του προγράμματος ‘Young Audiences Programme’ του Φεστιβάλ κινηματογράφου του Λουξεμβούργου. Το 2018 έγινε μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του φεστιβάλ. Στη διάρκεια όλων αυτών των ετών, δεν έχει χάσει ούτε στιγμή το πάθος της για τον πειραματικό κινηματογράφο και συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία επιλογής ταινιών του φεστιβάλ πειραματικού κινηματογράφου του Παρισιού ‘Festival des Cinémas Différents et Expérimentaux de Paris’.

Remke Oosterhuis

Ίδρυσε, μαζί με άλλους, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Taartrovers, το 2003. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να εμπνεύσει παιδιά 2 έως 9 ετών ώστε να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους, συνδυάζοντας ένα πρόγραμμα από παλιές και νέες arthouse ταινίες με την “Παιδική Χαρά της Φαντασίας”. Το φεστιβάλ δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα, πριν και μετά τις προβολές, να παίξουν σε αυτόν τον φανταστικό χώρο με τις καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, που εξάπτει τις αισθήσεις και δίνει στα παιδιά το έναυσμα για να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Με την ομάδα De Taartrovers (Οι Τουρτοκλέφτες) δημιουργούν εικαστικές εγκαταστάσεις, κάνουν workshops, εργαστήρια κινηματογράφου, ένα παιδικό σινεμά, καθώς και καλλιτεχνικά concept για μουσεία, φεστιβάλ, σχολεία και άλλους φορείς. Συνεργάζονται στενά με το EYE Filmmuseum στο Άμστερνταμ. Οι Taartrovers εστιάζουν ειδικά στη δημιουργία ταινιών και εικαστικών για πολύ μικρά παιδιά, ηλικίας από 2 έως 6 ετών.

Becky Parry

Είναι διευθύντρια του μεταπτυχιακού προγράμματος Ψηφιακού Εγγραμματισμού, Πολιτισμού και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στον ψηφιακό εγγραμματισμό, τον κινηματογράφο για παιδιά και την κινηματογραφική εκπαίδευση. Η πρόσφατη έρευνά της μελετά τη δυνατότητα των τεχνολογιών εμβύθισης να προσφέρουν νέες αφηγηματικές εμπειρίες για τα παιδιά. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ECFA, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου, του διεθνή επαγγελματικού φορέα της βιομηχανίας του κινηματογράφου για παιδιά. Πριν αρχίσει να διδάσκει στο πανεπιστήμιο, η Becky ήταν διευθύντρια φεστιβάλ παιδικού κινηματογράφου και δασκάλα κινηματογράφου και ΜΜΕ. Εξακολουθεί να απολαμβάνει τη συνεργασία με δημιουργικούς και πολιτιστικούς οργανισμούς, και αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με το Εθνικό Μουσείο Βιντεοπαιχνιδιών του Σέφιλντ για την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού του προγράμματος.

Lina Užkuraityte

Γεννήθηκε το 1976 στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Σπούδασε πολιτισμική διαχείριση υπό την αιγίδα της UNESCO και πολιτισμικές πολιτικές στην Ακαδημία Καλών Τεχνών. Το 2004 ίδρυσε και συνεχίζει να διοργανώνει μέχρι και σήμερα το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βίλνιους για Παιδιά και για Νέους. Έχοντας εργαστεί για περισσότερα από 16 χρόνια σε εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και νέους, με μακρά εμπειρία στην οργάνωση διεθνών προγραμμάτων ανταλλαγής νέων και καλλιτεχνικών φεστιβάλ, βρίσκεται πίσω απ’ την ιδέα και την οργάνωση πληθώρας πολιτισμικών γεγονότων στο πολιτισμικό και εκπαιδευτικό κέντρο του Βίλνιους.

Μαριάννα Οικονόμου

Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής Kids & Docs

Σπούδασε Κοινωνική Ανθρωπολογία, Φωτογραφία/Δημοσιογραφία και Παραγωγή Βίντεο στο Λονδίνο. Από το 2000 σκηνοθετεί ντοκιμαντέρ, ελληνικής και ξένης συμπαραγωγής τα οποία έχουν διανομή διεθνώς, και πολλά αποσπούν βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ. Ενδεικτικά ντοκιμαντέρ: “Το σχολείο”, “Για μια θέση στο χορό”, “Bells, Threads and Miracles“’, “Άκουσέ με”, “Οδός Σφακτηρίας”, “Food for Love“, “Ο πιο μακρύς δρόμος”, “Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες”, που ήταν και η Ελληνική επιλογή για τα Όσκαρ 2020. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ.

Χρήστος Καρακέπελης

Γεννήθηκε το 1962. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και σκηνοθεσία. Έχει σκηνοθετήσει σειρές ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση με κοινωνικές, πολιτικές και ιστορικές θεματικές και δύο κινηματογραφικά ντοκιμαντέρ: «Το Σπίτι του Κάιν» που εξερευνά την υπαρξιακή κατάσταση επτά καθημερινών ανθρώπων που διέπραξαν φόνο και την «Πρώτη Ύλη», μια ταινία που βυθίζεται στις πιο εξαθλιωμένες γειτονιές της Αθήνας για να ανακαλύψει τον αθέατο δεσμό ανάμεσα στις παραγκουπόλεις των μεταναστών και την ελληνική βιομηχανία χάλυβα. Και οι δύο ταινίες τιμήθηκαν με βραβεία και διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει διδάξει ντοκιμαντέρ στο Παν/μιο Αθηνών, στην ιδιωτική Σχολή Σταυράκου και δημόσια ΙΕΚ και τα τελευταία 6 χρόνια τρέχει ένα δικό του, ετήσιο εργαστήριο ντοκιμαντέρ που έχει ήδη μορφοποιήσει έναν πυρήνα νέων δημιουργών και έχει παραγάγει τέσσερα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ με πορεία σε αίθουσες και διεθνή φεστιβάλ.

JoAnne Salmon

Σπούδασε Animation στο Metropolitan University του Λονδίνου απ’ το 2011 έως το 2013, προτού αποφασίσει να αλλάξει πανεπιστήμιο και να πάει στο Πανεπιστήμιο Δημιουργικών Τεχνών στo Φάρνχαμ του Σάρεϊ. Αρχικά έκανε πρακτική στη εταιρεία Lovelove Films στο Μπόρνμουθ, όπου συνέβαλε στο πρότζεκτ μιας ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους για έναν φορέα περιβαλλοντικής προστασίας στη Γιούτα με όνομα “We Save Land”. Η μικρού μήκους ταινία βραβεύτηκε στα Βραβεία Envirofilm 2017. Της έγινε πρόταση για δουλειά στη Lovelove Films μετά την πρακτική της και εργάζεται στην εταιρεία έκτοτε. Κατά το διάστημα που έχει περάσει στην εταιρεία είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε διάφορα πρότζεκτ που αφορούσαν τόσο το animation όσο και το live action. Ένα απ’ τα μεγαλύτερα πρότζεκτ της ήταν η σκηνοθεσία της μικρού μήκους ταινίας κινουμένων σχεδίων “Chin up” το 2018, μιας ταινίας για τον εαυτό της και το ταξίδι της για να γίνει δημιουργός ταινιών animation, ζώντας με την αναπηρία της, το Σύνδρομο Treacher Collins. Η ταινία αφορά την αυτοαποδοχή και την επιμονή του καθενός να μην εγκαταλείπει τα όνειρά του. Είχε απήχηση σε φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει κερδίσει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων και το Royal Television Society award για καλύτερη online παραγωγή.

Kim Sang Hwa

Καλλιτεχνικός διευθυντής του BIKY (Busan International Kids & Youth Film Festival) και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του BIFF (Busan International Film Festival). Και τα δύο φεστιβάλ κινηματογράφου λαμβάνουν χώρα στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας. Μετά την απόσυρσή του από τη θέση του καθηγητή animation, ασχολείται με την Playingman, μια εταιρεία που διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις. Είναι, επίσης, παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών και δίνει διαλέξεις με θέμα την ανάγνωση του κινηματογράφου.

Anne Schultka

Άρχισε να εργάζεται ως υπεύθυνη έργου στο KIDS Regio τον Απρίλιο του 2018. Έχει μεταπτυχιακό στη διαχείριση ΜΜΕ και πτυχίο Διαπολιτισμικών Σπουδών, Ψυχολογίας και Οικονομικών. Πριν εργαστεί στο KIDS Regio, ήταν βοηθός στο Γερμανικό Ίδρυμα Μέσων για Παιδιά και τη Γερμανική Ένωση Παιδικού Κινηματογράφου, καθώς και βοηθός έρευνας στο Bauhaus-Universität. Το KIDS Regio προωθεί πολύπλευρες ευρωπαϊκές ταινίες για παιδιά υψηλής ποιότητας. Λειτουργεί ως μεσολαβητής μεταξύ πολιτικής και κοινωνίας, κινηματογραφικής βιομηχανίας και επιστημονικού κόσμου με σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου και τη συζήτηση νέων συμπράξεων. Ως εκ τούτου, η πρωτοβουλία στηρίζει τους επαγγελματίες του χώρου οικοδομώντας μια πλατφόρμα ενίσχυσης των υφιστάμενων δικτύων και βρίσκοντας λύσεις για τη βελτίωση της θέσης, της μεταφοράς και της ποικιλίας των ευρωπαϊκών παραγωγών και συμπαραγωγών για νεανικό κοινό.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ

Τα μέλη της Διεθνούς Κριτικής Νέων από το εξωτερικό είναι εκπρόσωποι συνεργαζόμενων με το Φεστιβάλ Ολυμπίας διοργανώσεων:

BUFF – Σουηδία

Cinekid – Ολλανδία

Festival International du Film pour Enfants de Montréal (FIFEM) – Καναδάς

International Young Audience Film Festival Ale Kino! – Πολωνία

Kristiansand International Children’s Film Festival – Νορβηγία

Schlingel International Film Festival for Children and Young Audience – Γερμανία

Zlín Festival / International Film Festival for Children and Youth – Τσεχία

συντονιστής: Κώστας Κορρές

Sofia Agalioti (Ελλάδα)

Alex Charles Herlofsen (Νορβηγία)

Naomi Hofmann (Γερμανία)

Edmund Krajewski (Πολωνία)

Nicolaas Mool (Ολλανδία)

Morgan Norbery (Σουηδία)

Flavie Pettermann (Καναδάς)

Ester Josefina Vandasova (Τσεχία)

Artemis Ziouva (Ελλάδα)

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ

Κριτικές Επιτροπές των Παιδιών (ηλικίας έως 12 ετών)

Κλειώ Βοβού

Άρτεμις Γκίζα

Νίκο Κολντρέου

Ευαγγελία Κουκάκη

Αθανασία Μαλάι

Μάγια Πάικου

Ελένη Τσίγκρη

Ζωή-Χρυσή Φυτανίδη

Εμμανουήλ Χρηστάκης

συντονιστής: Λάζαρος Ασμής, εκπαιδευτικός

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ

Κριτικές Επιτροπές των Παιδιών (ηλικίας έως 12 ετών)

Σέργιος Βάκης

Σοφία Καριανάκη

Γιάννης Μίχας

Νικολία Μούτσου

Γεωργία Νικολοπούλου

Κωστής Σταυρόπουλος

Δανάη Σταύρου

Γεωργία Χαντζοπούλου

συντονίστρια: Στεφανία Χαρίτου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ANIMATION ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Κριτικές Επιτροπές των Παιδιών (ηλικίας έως 12 ετών)

Γιώργος Αθανασίου

Μαριάννα Ανδρικογιαννοπούλου

Μάριος Γιαννακόπουλος

Μαύρα Κανελλοπούλου

Δημήτρης Λαγαμτζής

Αλέξια Μανέτα

Nεφέλη Νικολάου

Μιχαέλα Παμουτζάκη

Ηλιάνα Παναγούλη

Βασιλική Ελένη Τσακιρίδη

συντονίστρια: Γκόλφυ Γαβριλιάδη, εκπαιδευτικός

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Κριτικές Επιτροπές των Παιδιών (ηλικίας έως 12 ετών)

Σαμ Δελλαγραμμάτικας

Άγγελος Μανώλας

Άννα Ιφιγένεια Ουρούλη

Κωνσταντίνα Στρουμπάκου

Θάνος Ταγκαλάκης

Χρήστος Ταγκαλάκης

συντονίστρια: Ειρήνη Δελιδάκη, Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ

Κριτικές Επιτροπές των Παιδιών (ηλικίας 13 ετών και άνω)

Μαρία Γαλανάκη

Δημήτρης Θεοδωρόπουλος

Άννα Καλφούντζου

Παναγιώτης Καλλιοντζής

Μυρτώ Στέλλα Μητσάκου

Αγγελική Νεκταρία Νταβέλη

Αθηνά Ρεμούνδου

Παναγιώτης Ραφαήλ Σούλης

Ραφαέλα Τόκα

συντονιστής: Λάζαρος Ασμής, εκπαιδευτικός

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ

Κριτικές Επιτροπές των Παιδιών (ηλικίας 13 ετών και άνω)

Αγγελική Γκουλή

Θέτις Δούρου

Ειρήνη Κατσωνοπούλου

Νικόλας Νικολόπουλος

Φωτεινή Πίνη

Σοφία Στέφου

Μαρία–Δανάη Συρεγγέλα

Μαρία Τζήμα

Αικατερίνη Τζοΐτη

Βασίλης Τσακωνιάτης

Κωνσταντίνος Τσολάκης

συντονίστρια: Στεφανία Χαρίτου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Κριτικές Επιτροπές των Παιδιών (ηλικίας 13 ετών και άνω)

Μάξιμος Αλεξόπουλος

Άρτεμις Γαλανάκη

Αντόνι Γκίκα

Δημήτρης Ζέζας

Αφροδίτη Ζιούβα

Εμμανουήλ-Γεώργιος Καλογήρου

Σοφία Νικολαΐς Καρακάξη

Αντωνία Μανουσάκη

Αναστασία Σαχαρίδου

Κετεβάν Τσακαλίδου

συντονίστρια: Ειρήνη Δελιδάκη, Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ «ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ» ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» της Βουλής των Ελλήνων, απονέμεται σε ταινία του διαγωνιστικού προγράμματος, η οποία –πέραν της καλλιτεχνικής της επάρκειας– προάγει με σαφήνεια και πληρότητα τις δημοκρατικές αξίες που δίνουν περιεχόμενο και ποιότητα στην ανθρώπινη ζωή.

Η επιλογή της ταινίας γίνεται από τριμελή επιτροπή του τηλεοπτικού σταθμού Βουλή Τηλεόραση, που αποτελούν οι:

  • Άρης Φατούρος, Σκηνοθέτης-Παραγωγός, Σύμβουλος Προγράμματος

  • Βασίλης Δούβλης, Σκηνοθέτης, Προϊστάμενος Τομέα Προγράμματος

  • Άννα Κοτζιά, Υπεύθυνη Νεανικού Προγράμματος

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΟΚΛΕ

Την Κριτική Επιτροπή που θα απονείμει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους εκ μέρους της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ) αποτελούν οι:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ KΑΛΑΝΤΙΔΗΣ

Ιστορικός και Κριτικός Κιν/φου, Πρόεδρος Ο.Κ.Λ.Ε.

ΜΙΡΕΛΛΑ ΛΕΓΑΚΗ

Β΄ Αντιπρόεδρος ΟΚΛΕ / Κ.Λ. Αγ. Παρασκευής

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

Αναπληρωτής Γραμματέας ΟΚΛΕ, Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

Ταμίας ΟΚΛΕ, Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας

ΕΛΛΗ ΜΗΤΣΗ

Μέλος του Δ.Σ. της ΟΚΛΕ, Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης