Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Ο βασιλιάς που ήθελε να γίνει θεός

Ο βασιλιάς που ήθελε να γίνει θεός

    Animation, 9΄25΄΄
    Γυμνάσιο Ν. Φιγαλείας
    28 Μαρτίου – 01 Απριλίου 2022 (online)

    Διεύθυνση εργαστηρίου: Κώστας Κατράκης, animator
    Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μαρία Κουτσούκου
    Διευθύντρια σχολείου: Ελένη Γιαννίκου

    Έλαβαν μέρος: Νίκος ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ, Ευαγγελία ΖΕΥΓΙΤΗ, Δημήτρης ΚΑΠΛΑΝΗΣ, Παναγιώτης ΚΑΡΑΠΑΠΑΣ, Αθηνά ΚΟΠΙΤΣΑ, Γρηγόρης ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, Σπύρος ΜΠΙΝΗΣ, Μιχάλης ΜΠΙΡΠΑΝΑΓΟΣ, Σπύρος ΜΠΙΡΠΑΝΑΓΟΣ, Φώτης ΤΑΓΑΡΗΣ

    Ο story teller μας, ένας βοσκός, συζητάει στις όχθες του ποταμού Ενιππέα με τον τραγικό ποιητή Σοφοκλή. Τι να λένε, άραγε; Μα, για την πανέμορφη κόρη του βασιλιά της Σαλμώνης την Τυρώ που την ερωτεύτηκαν παράφορα, ένας Θεός, ο Ποσειδώνας και ένας ποταμός, ο Ενιππέας. Από τις δυο τραγωδίες με τίτλο «Τυρώ» που έγραψε ο Σοφοκλής, σώζονται δυστυχώς μόνο ελάχιστα σπαράγματα στίχων, αλλά η ταινία αφηγείται το μυθολογικό περιεχόμενο των τραγωδιών αυτών.

    Οι μαθητές/τριες κατασκεύασαν και ζωντάνεψαν φιγούρες με την τεχνική stop motion, χρησιμοποιώντας γραφίδες σχεδίασης και software και δημιούργησαν μια ταινία animation μικρού μήκους.

    elGreek