Τα βραβεία του 22ου Φεστιβάλ Ολυμπίας και της 19ης Camera Zizanio

22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Βραβεία Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής

Κείμενο διακήρυξης

Η Κριτική Επιτροπή επιθυμεί να ευχαριστήσει το φεστιβάλ για μια εβδομάδα εξαιρετικών ταινιών, που παρουσιάστηκαν σε ένα εξαίσιο περιβάλλον για κινηματογραφόφιλους όλων των ηλικιών. Πολύ πέρα από τα κυρίαρχα ρεύματα, το πρόγραμμα έχει μεγάλη επιρροή όχι μόνο στο τοπικό κοινό, αλλά χαίρει διεθνούς αναγνώρισης και αναφοράς σε ευρωπαϊκές και μη ευρωπαϊκές κινηματογραφικές στιγμές.

Επιπλέον, είμαστε ευτυχείς για το σχέδιο της επανάχρησης του παλιού σταφιδεργοστασίου του ΑΣΟ, ως έδρα του Φεστιβάλ και των πρότζεκτ του, που βελτιώνει τον εγγραμματισμό στα Μέσα και την ανάπτυξη του θεσμού.

Πολλά συγχαρητήρια στις τοπικές αρχές για το όραμα και τη δέσμευσή τους σ’ αυτή τη μοναδική ιδέα. Τέλος, θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για την εξαιρετική φιλοξενία: ευχαριστούμε που μας κάνατε να νιώσουμε τόσο ευπρόσδεκτοι.

Τα Βραβεία

Καλύτερη Ταινία Μεγάλου Μήκους

Η Μπουλμπούλ μπορεί να τραγουδήσει, Rima Das, Ινδία, 95’, 2018

Η επιτροπή επέλεξε μια ταινία που μας προσφέρει τόσο κινηματογραφική ποιότητα όσο και κριτική ματιά στους ρόλους των κοριτσιών, των γυναικών και των ΛΟΑΤ ατόμων σε μια παραδοσιακή κοινωνία. Μας συγκίνησε και μας έπεισε η ευαισθησία και η δεξιοτεχνία της σκηνοθέτιδας στην παρουσίαση αυτών των θεμάτων.

Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας

Πιτσιρίκια στη βροχή, Clementine Carrie, Γαλλία, 15’, 2018

Η κριτική επιτροπή απονέμει το βραβείο σε μια ταινία, η οποία μεταμορφώνει τον θυμό ενός παιδιού σε μια εμπειρία φιλίας και ελευθερίας, κατά τη διάρκεια μιας βιβλικής νεροποντής.

Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους Κινουμένου Σχεδίου

Η αλεπού και το πουλί, Sam and Fred Guilliaume, Ελβετία-Βέλγιο, 12’, 2018

Η επιτροπή δίνει το βραβείο σε μια ταινία που δημιουργεί έναν μοναδικό κόσμο γεμάτο χαρά και εκπλήξεις εκμεταλλευόμενη με τον καλύτερο τρόπο το 3D animation. Οι χαρακτήρες του είναι αντισυμβατικοί και απολύτως πειστικοί.

Βραβείο Σκηνοθεσίας σε Ταινία Μεγάλου Μήκους

Στην Marine Atlan για την ταινία Ντάνιελ, Γαλλία, 60’, 2018

Η επιτροπή απονέμει το βραβείο σε έναν σκηνοθέτη που μας οδηγεί να ανακαλύψουμε τις πιο απροσδόκητες πτυχές των χαρακτήρων του. Πέρα από όλα τα έμφυλα κλισέ, γινόμαστε κοινωνοί των συναισθημάτων τους και μαθαίνουμε νέους τρόπους να ξεπερνάμε τον φόβο, την ντροπή και τον θυμό.

Βραβείο Σεναρίου σε Ταινία Μεγάλου Μήκους

Στην Tamara Bos για την ταινία Κομμώσεις Ρόμι, Ολλανδία Γερμανία, 92’, 2019

Η επιτροπή απονέμει το βραβείο σε μια σεναριογράφο που κατορθώνει να συνδυάσει πειστικότητα, ευαισθησία και μια γερή δόση χιούμορ. Η ιστορία είναι γεμάτη λεπτομέρειες και μας φέρει πολύ κοντά στον κεντρικό χαρακτήρα που αντιμετωπίζει πολλαπλές δυσκολίες στην καθημερινότητά της.

Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας Αγοριού

Στον Théo Polgar για την ερμηνεία του στον ρόλο του Ντανιέλ, France, 60’, 2018

Η επιτροπή τον επέλεξε για την ξεχωριστή ερμηνεία του, η οποία ισορροπεί στην εντέλεια τα στοιχεία του πόθου και της ντροπής μέσα από κρυφές εκφράσεις.

Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας Κοριτσιού

Στην Arnali Das, για την ερμηνεία της στην ταινία Η Μπουλμπούλ μπορεί να τραγουδήσει, της Rima Das, Ινδία, 95’, 2018

Η νεαρή ηθοποιός ερμηνεύει με πολύ ρεαλιστικό τρόπο το βήμα μεταξύ αθωότητας και ωριμότητας μέσα σε έναν σκληρό κόσμο.

Βραβεία Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής Kids & Docs (Τμήμα Ντοκιμαντέρ)

Κείμενο διακήρυξης

Κατά τη διάρκεια του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους είχαμε την ευκαιρία να δούμε μεγάλη ποικιλία ταινιών ντοκιμαντέρ, σε πολλές περιπτώσεις δύσκολα και πολύ διαφορετικά όσον αφορά το στιλ και τη θεματολογία τους. Πολλές από τις ταινίες που είδαμε μπορούν να αλλάξουν την οπτική των παιδιών και των νέων ως προς την παιδική ηλικία και τα παγκόσμια ζητήματα. Το Φεστιβάλ Ολυμπίας είναι διάσημο για την ποιότητα του προγράμματός του χωρίς συμβιβασμούς. Προσφέρει πάμπολλες ευκαιρίες να ανακαλύψει κανείς μοναδικές ταινίες από όλο τον κόσμο και γνωρίζουμε ότι η επιλογή του γίνεται σεβαστή από πολλά άλλα διεθνή φεστιβάλ. Για τον λόγο αυτό ευχαριστούμε τους διοργανωτές για αυτή την κινηματογραφική εμπειρία που μας δυσκόλεψε να καταλήξουμε σε μια απόφαση. Εντέλει τα καταφέραμε!

Τα Βραβεία

Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους

Τρέχει στο αίμα μου, Maya Newell, Αυστραλία, 84’, 2019

Το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους απονέμεται σε μια ταινία που απεικονίζει τη σκληρή πραγματικότητα μιας γενιάς που έχει στερηθεί την πατρίδα, την κουλτούρα και τη γλώσσα της. Το δυνατό σημείο της είναι ότι δεν προτείνει εύκολες λύσεις για αυτό το πρόβλημα. Απαιτεί να αναγνωρίσουμε όλοι το δικαίωμα των Αβορίγινων να διαμορφώσουν οι ίδιοι εκ νέου τον τρόπο ζωής και το μέλλον τους, ακόμη και αν αυτά δεν ταιριάζουν στην κοινή αυστραλιανή κοινωνία.

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μικρού & Μεσαίου Μήκους

Ψηλά το κεφάλι, Joanne Salmon, Μεγάλη Βρετανία, 5’, 2018

Μέσα σε πέντε λεπτά εντυπωσιακού και χαρούμενου animation, μια νεαρή γυναίκα με σύνδρομο Treacher Collins μάς αφηγείται την ιστορία της ζωής της. Αντιδρά στον εκφοβισμό που έχει δεχτεί με μαύρο χιούμορ, το οποίο τη βοήθησε να ξεπεράσει τις δύσκολες περιόδους ώσπου να πραγματοποιήσει το όνειρό της: να γίνει animator. Το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στην κατηγορία Kids&Docs απονέμεται σε μια ταινία που μας προτρέπει όχι μόνο να αποδεχόμαστε, αλλά και να εκτιμούμε τη διαφορετικότητα.

Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους

Η μαγική ζωή της V, Tonislav Hristov, Φινλανδία-Δανία-Βουλγαρία, 86’, 2019

Σε αυτό το τμήμα του φεστιβάλ βρήκαμε μια ταινία που ξεκλειδώνει τη βαθιά πληγωμένη ψυχή μιας νεαρής γυναίκας, η ενηλικίωση της οποίας διαταράχτηκε από τον αλκοολικό πατέρα της, με αποτέλεσμα να βασανίζεται ακόμη από καταρρακωμένη αυτοπεποίθηση. Ο σκηνοθέτης κατορθώνει να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον όπου οι χαρακτήρες ξεδιπλώνουν τα τραύματά τους. Δύσκολα βρίσκουμε τέτοια ένταση σε οποιαδήποτε άλλη ταινία.

Εύφημες μνείες

19.91, Emilia Sniegoska, Πολωνία, 25’, 2019

Σε μια ταινία με ιδιαίτερη σκηνοθετική οπτική. Αποκαλύπτει ότι το εθελοντικό έργο μπορεί να αποτελέσει ουσιαστικό μέσο για να ανακαλύψουμε και να θεραπεύσουμε τα δικά μας τραύματα.

Copper Notes of a Dream, Reza Farahmand, ΙράνΚαναδάς, 88’, 2019

Σε μια ταινία που τονίζει το δικαίωμα των παιδιών να έχουν όνειρα, ακόμη –και ιδίως– σε συνθήκες πολέμου:

Βραβεία Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής Νέων

Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας

Μετρονόμος (στον ρυθμό), Scott Lochmus, ΗΠΑ, 14’, 2019

Είχε επαγγελματική προσέγγιση η οποία βοήθησε στη δημιουργία μιας συγκινητικής και δυνατής ιστορίας. Η εξαιρετική χρήση της εικόνας και του ήχου δημιούργησε μια μαγική κατάσταση στην οποία ταίριαξαν οι λεπτομερείς χαρακτήρες.

Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους Κινουμένου Σχεδίου

Ίαν, μια συγκινητική ιστορία, Abel Gorldfarb, Αργεντινή, 9’, 2018

Όχι μόνο επειδή θίγει ένα κοινωνικό πρόβλημα αλλά και το λύνει με έναν μη αναμενόμενο και συγχρόνως όμορφο τρόπο. Επίσης γιατί είχε ενδιαφέροντα και εξαιρετικά γραφικά που έδειχναν την ιστορία με έναν μοναδικό τρόπο.

Βραβεία Κριτικής Επιτροπής των Παιδιών

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους

Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο, Katja Benrath, Γερμανία, 101’, 2019

Δυναμική, ευχάριστη, αστεία ταινία που ζητά να ακολουθούμε τα όνειρά μας. Η εκπληκτική ερμηνεία των ηθοποιών αξίζει όσο και η μουσική που ο ρυθμός και οι εναλλαγές της ταιριάζουν με τα πλάνα.

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας

Το κλαδί, Teppo Airaksimen, Φινλανδία, 12’, 2019

Μια ταινία που έχει απίστευτα συναισθηματικό σενάριο, καταπληκτικές ερμηνείες των ηθοποιών και ομαλή εναλλαγή σκηνών. Ένα κλαδί γίνεται και σκυλί και φίλος.

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Κινουμένου Σχεδίου

Ο Χαρταετός, Martin Smatana, Τσεχία-Σλοβακία-Πολωνία, 13’, 2019

Ήταν μια συγκινητική ιστορία που μιλούσε για τους ανθρώπους που φεύγουν από τη ζωή και πρέπει να θυμόμαστε τις χαρούμενες στιγμές που μας χάρισαν. Χρησιμοποιήθηκαν σπάνιες τεχνικές patchwork και κολάζ που έδιναν ζωντάνια στους ήρωες και την υπέροχη φύση.

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους

Ανακαλύπτοντας το Αύριο, Laura Nix, ΗΠΑ-Ινδονησία-Ινδία-Μεξικό, 105’, 2018

Μας ενέπνευσε η προσπάθεια παιδιών της ηλικίας μας από διάφορες χώρες του κόσμου για τη λύση της παγκόσμιας οικολογικής κρίσης. Ανεξάρτητα από το πόσο διαφορετική είναι μεταξύ τους λόγω καταγωγής και προέλευσης αγωνίζονται με πάθος και ξεπερνούν τους εαυτούς τους.

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μικρού & Μεσαίου Μήκους

OBON, Andre Hoermann και Anna Samo, Γερμανία, 15’, 2018

Μέσα από το αφαιρετικό αυτό animation νιώθουμε τη φρίκη της έκρηξης της ατομικής βόμβας

στη Χιροσίμα αλλά και την τρυφερότητα ενός σκληρού πατέρα προς την κόρη του, μετά την καταστροφή.

Ειδικά Βραβεία

Βραβείο της Βουλής των Ελλήνων «Ανθρώπινες Αξίες»

Κομμώσεις Ρόμι, Mischa Kamp, Ολλανδία, 92’, 2019

Σε μια ταινία του διαγωνιστικού προγράμματος μυθοπλασίας, που με αφηγηματική δεξιοτεχνία και έξοχες ερμηνείες προσεγγίζει τις οικογενειακές συνέπειες του Αλτσχάιμερ, αναδεικνύοντας τις παρηγορητικές αξίες της αγάπης και της ενσυναίσθησης.

Βραβείο “#ThisisEU – Ευρωπαϊκές αξίες” της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο, Katja Benrath, Γερμανία, 101’, 2019

Σήμερα, οι σύγχρονες τεχνολογίες επιτρέπουν στα παιδιά να δημιουργούν έναν δικό τους κόσμο γύρω τους. Ο κόσμος αυτός δεν γίνεται να είναι χτισμένος πάνω στον εκφοβισμό, αλλά πάνω στην αγάπη, τη φιλία και τον σεβασμό.

Βραβεία Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA)

Ταινία Μεγάλου Μήκους: Ο παππούς μου είναι εξωγήινος, Drazen ZarkovicMarina Andree Skop, Κροατία-Σλοβενία-Τσεχία-Σλοβακία-Νορβηγία-Βοσνία & Ερζεγοβίνη-Λουξεμβούργο, 79’, 2019

Σε μια σπάνια προσέγγιση στο είδος της επιστημονικής φαντασίας στον ευρωπαϊκό παιδικό κινηματογράφο, παρακολουθούμε μια δυνατή ιστορία όπου η φιλία υπερνικά τα προβλήματα.

Ταινία Μικρού Μήκους: Κέικ με καρδιά που λιώνει, Benoit Chieux, Γαλλία, 12’, 2019

Ένα υπέροχο animation για αναπάντεχες περιπέτειες με δυνατό μήνυμα και άφθονη θετική ενέργεια.

Ταινία Ντοκιμαντέρ: Anbessa, Mo Scarpelli, Ιταλία-ΗΠΑ, 86’, 2019

Σε ένα οικιστικό προάστιο της Αντίς Αμπέμπα, ο παραδοσιακός τρόπος ζωής συγκρούεται με τη σύγχρονη εποχή. Μια μονογονέας που κουβαλά τη βαθιά σοφία των προγόνων της εκπαιδεύει τον μοναχογιό της τον Ασαφίλ όσο καλύτερα μπορεί. Όμως οι πολυκατοικίες πλησιάζουν όλο και περισσότερο το φτωχικό ξύλινο σπίτι που δεν έχει τρεχούμενο νερό και ρεύμα. Όπως είναι φυσικό, έρχεται η μέρα που για τον Ασαλίφ ο κόσμος της σύγχρονης διασκέδασης είναι πιο ελκυστικός από τις παλιές ιστορίες της μητέρας της. Μέσα από προσεκτικά παρατηρημένες σκηνές και δυνατά σύμβολα, παρακολουθούμε αυτή την αλλαγή των καιρών. Διακρίνουμε την οργή και την ανασφάλεια στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών – αφορά το μέλλον της Αφρικής.

Βραβείο Διεθνούς Κέντρου Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους (CIFEJ)

Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο, Katja Benrath, Γερμανία, 101’, 2019

Πίσω από τα εύθυμα και κωμικά στοιχεία κρύβονται οι περίπλοκες στιγμές της ζωής, η ρουτίνα και οι σχέσεις στο σχολείο, ζητήματα που απασχολούν ολόκληρη την κοινωνία. Όμως μη φοβάστε να είστε ο εαυτός σας και ο κόσμος θα μεταμορφωθεί γύρω σας.

Βραβείο Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ)

Στα άκρα, Aldiyar Bairakimov, Καζακστάν, 60’, 2018

Για την εκφραστική οικονομία και πυκνότητα όπου σε μόλις 60 λεπτά χτίζει με ρεαλιστική απλότητα και αμεσότητα την σκληρή κοινωνική πραγματικότητα των εφήβων στο μετασοβιετικό Καζακστάν ενώ ταυτόχρονα διαχειρίζεται τολμηρά και ουσιαστικά πολλά από τα στερεότυπα της νεότητας.

Βραβείο Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ)

Ο πρώτος αποχαιρετισμός, Lina Wang, Κίνα, 88’, 2018

Με αμεσότητα, ευαισθησία και ποίηση – αναπτύσσοντας έναν γόνιμο διάλογο με τον νεορεαλισμό και τον ποιητικό ρεαλισμό – καταγράφει τον τρόπο ζωής, τον καθημερινό μόχθο, τους συνεκτικούς δεσμούς και τον αγώνα για διατήρηση των γλωσσικών και άλλων παραδοσιακών χαρακτηριστικών μιας κοινότητας, μιας μειονοτικής εθνότητας, που έχει τις ρίζες της στα βάθη της Ιστορίας, αλλά και την αναγνώριση από αυτή της ανάγκης προσαρμογής της στο γενικότερο σύγχρονο κοινωνικοπολιτικό και πολιτισμικό πλαίσιο της χώρας της.

Τα βραβεία του 2ou Olympia “Creative Ideas” Pitching lab

Το 2o OlympiaCreative IdeasPitching Lab στόχο έχει την ενίσχυση της παραγωγής ταινιών για παιδιά και νέους στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από αυτά της υπόλοιπης Ευρώπης. Ζητούμενο είναι να παραχθούν αξιόλογες ταινίες, οι οποίες θα καλύπτουν τα διεθνή κριτήρια των ταινιών για παιδιά και νέους, αποφεύγοντας τις παγίδες των απλοποιήσεων και της κακώς εννοούμενης εμπορικότητας, και θα μπορούν να προωθηθούν στο διεθνές κύκλωμα των φεστιβάλ ταινιών για παιδιά και νέους. Καλέσαμε φέτος 11 δημιουργούς από τους 41 που υπέβαλαν τις προτάσεις τους. Θα δοθούν δύο βραβεία ύψους 3.000 ευρώ έκαστο, από την ΕΡΤ και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Και οι δύο ταινίες λαμβάνουν επίσης χορηγία τεχνικών υπηρεσιών από τις εταιρείες AUTHORWAVE, STEFILM και Νεανικό Πλάνο. Τα βραβεία αποφασίστηκαν από δύο επιτροπές. Ξεκινάμε από το βραβείο του ΕΚΚ.

Για την ολοκληρωμένη, τολμηρή και ασυνήθιστη θεματική που χαρακτηρίζεται από ρεαλισμό και προσωπική συναισθηματική σύνδεση της δημιουργού με το θέμα της, η επιτροπή προκρίνει για το βραβείο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου το Μυρμηγκάκι της Ερωφίλης Μωραΐτη.

Η αρτιότητα της παρουσίασης της σκηνοθέτιδας σε επίπεδο γνώσης του θέματος, ανάλυσης σεναρίου και παραγωγής, η αισθητική προσέγγιση καθώς και το εύρος του κοινού που απευθύνεται ήταν από τα κύρια στοιχεία που αποτέλεσαν το συγκριτικό της πλεονέκτημα. Με ομόφωνη απόφαση η επιτροπή προκρίνει για το βραβείο της ΕΡΤ το Βανκούβερ της Άρτεμης Αναστασιάδου.

Και στα δύο σχέδια το Νεανικό Πλάνο προσφέρει υποστήριξη στις ενέργειες προώθησης της παραγωγής (φάκελος, μεταφράσεις, διεθνής επικοινωνία) καθώς και τον υποτιτλισμό της ταινίας, ενώ η SteFilm και η Authorwave προσφέρουν τεχνικές υπηρεσίες.

19η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio

Τα Βραβεία του Ελληνικού Διαγωνιστικού Τμήματος

Λευκός καπνός! Δύσκολο το έργο της κριτικής επιτροπής, επειδή οι περισσότερες ταινίες ήταν αξιόλογες. Παρ’ όλα αυτά ήταν και μια μοναδική εμπειρία και περάσαμε τέλεια. Είμαστε σίγουροι για τις επιλογές μας και σας παρουσιάζουμε τα βραβεία μας…

Κατηγορία Α’ – Ταινίες παιδιών έως 12 ετών

Α’ Βραβείο: Το αιώνιο βιβλίο, 3ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Β’ Βραβείο: Ο κόσμος του βιβλίου, Ηλίας Μαθιουδάκης, Ελένη Αθανασά

Γ’ Βραβείο: Καληνύχτα παππού, 4ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης

Κατηγορία Β’ – Ταινίες παιδιών από 13 έως 16 ετών

Α’ Βραβείο: Εκδρομή , 1ο Γυμνάσιο Ζωγράφου

Β’ Βραβείο: Πίστεψε, ψάξε, ξεκίνα, 6ο Λύκειο Ζωγράφου

Γ’ Βραβείο: Footballholics, 1o ΓΕΛ Ταύρου

Ειδική Μνεία: Η φασαρία της σιωπής, 1ο Γυμνάσιο Σητείας, Κρήτη

Τhe game, 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης

Κατηγορία Γ’ – Ταινίες παιδιών από 17 έως 20 ετών

Α’ Βραβείο: Group therapy, 7ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Ν. Σμύρνης “ΕΣΤΙΑ”

[Το βραβείο συνοδεύεται από πλήρεις υποτροφίες σε 2 από τους συντελεστές της ταινίας από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΜΗ.]

Β’ Βραβείο: Μάνα αναμνήσεων, Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης με Λυκειακές Τάξεις

Γ’ Βραβείο: Σε χρειάζομαι, Κινηματογραφική Ομάδα Λυκείου Κυθήρων

Επίσης στην ίδια Κατηγορία η Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου προσφέρει μια υποτροφία για σπουδές Κινηματογράφου.

Ειδικό Βραβείο Νικος Καβουκίδης

Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα

Βραβείο εγγραματισμού στα μέσα

Ιστορία της Ελληνικής Τοιχογραφίας ΙΙ, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου

Βραβείο Συνήγορος του Πολίτη

Εφηβίωση, 1ο Γυμνάσιο Πύργου

Τα Βραβεία του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος

Κατηγορία Α’ – Ταινίες παιδιών έως 12 ετών

Προτεραιότητες, Bardic Studio, Αυστραλία

Κατηγορία Β’ – Ταινίες παιδιών από 13 έως 16 ετών

Το μικρό κορίτσι χελιδόνι επιστρέφει σπίτι, Studio Klasse, Κίνα

Κατηγορία Γ’ – Ταινίες παιδιών από 17 έως 20 ετών

Τσαχπίνης, Murshidul Alam Bhuiyan, Μπαγκλαντές

Τα Βραβεία του Ευρωπαϊκού Διαγωνιστικού Τμήματος

Το ταξίδι μας ξεκίνησε τη Δευτέρα, συνεχίστηκε όλη την εβδομάδα μέσα από 101 ταινίες από 31 χώρες. Η ευκαιρία που δόθηκε σε παιδιά της ηλικίας μας να δουν και να αξιολογήσουν το Ευρωπαϊκό Διαγωνιστικό τμήμα της 19ης διοργάνωσης “Camera Zizanio” ήταν μοναδική εμπειρία για όλους και όλες.

Κατηγορία Α’ – Ταινίες παιδιών έως 12 ετών

Α’ Βραβείο: Διαπεραστικός, Liith Jorg, Γερμανία

ΒΒραβείο: Νοήματα, Tabby Myles (The Film Academy Edinburgh), Σκωτία

ΓΒραβείο: Περπάτα δίπλα μου, Public school C.E.I.P Serreria, Ισπανία

Κατηγορία Β’ – Ταινίες παιδιών από 13 έως 16 ετών

A’ Βραβείο: Συγγνώμη, λάθος μου, Class W – SLG, Ολλανδία

Β’ Βραβείο: Aσπεργκερ, Ains , Ολλανδία

Γ’ Βραβείο: Xanny, Lot Spekkers, Ολλανδία

Κατηγορία Γ’ – Ταινίες παιδιών από 17 έως 20 ετών

Α’ Βραβείο: Γείωση, Oisin Reilly, Ιρλανδία

Β’ Βραβείο: Απόδραση, Station Next, Δανία

Γ’ Βραβείο: Μήπως είδατε τον Μπάστερ;, Emmanouel Li, Ηνωμένο Βασίλειο

Νέα