Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » The Olympia Effect

The Olympia Effect

Έχετε πάθος για τη δημιουργία συναρπαστικών αφηγήσεων για παιδιά και νέους; Έχετε κάποια πρωτότυπη ιδέα για ένα σενάριο που θα μπορούσε να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων και να εμπνεύσει τη δημιουργικότητά τους; Αν ναι, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο Εργαστήριο Ανάπτυξης Σεναρίου THE OLYMPIA EFFECT.

Σχετικά με το εργαστήριο:

Το OLYMPIA EFFECT διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, με τη στήριξη της Αγοράς του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του προγράμματος Creative Europe MEDIA και στοχεύει να καλλιεργήσει έμπειρες και αναδυόμενες φωνές στην κινηματογραφική και οπτικοακουστική παραγωγή που απευθύνεται σε παιδιά και νέους, παρέχοντας ένα υποστηρικτικό περιβάλλον ανάπτυξης των ιδεών σε σενάρια. Μέσα από μια σειρά εργαστηρίων, one-on-one συνεδριών καθοδήγησης και ευκαιριών διαλόγου και παρουσίασης, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ιδέες τους σε σενάρια και να μάθουν τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για την επιτυχή προώθηση των ιδεών τους στον κινηματογραφικό και οπτικοακουστικό χώρο. Στόχος είναι η εμβάθυνση στα εργαλεία και τις μεθοδολογίες της αφήγησης υπό την οπτική γωνία του παιδιού, μέσα στο πλαίσιο του παιδικού και νεανικού κινηματογράφου.

Το εργαστήριο συνδέεται οργανικά με το Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab, που οργανώνεται από το Φεστιβάλ Ολυμπίας απ’ το 2018 και επιχειρεί να συμβάλει στην εμβάθυνση των στόχων του και στην ανάπτυξη περαιτέρω δράσεων του Φεστιβάλ σε όλη την αλυσίδα της παραγωγής του κινηματογραφικού έργου.

Το σχεδιασμό του εργαστηρίου έχουν εκπονήσει και θα υλοποιήσουν οι Γιώργος Αγγελόπουλος (σκηνοθέτης, σεναριογράφος, πρ. διευθυντής ανάπτυξης και παραγωγής ΕΚΚ), Λίνα Γιαννοπούλου (παραγωγός, μέλος οργανωτικής επιτροπής Φεστιβάλ Ολυμπίας), Αγάθη Δαρλάση (σύμβουλος storytelling, σκηνοθέτιδα, σεναριογράφος), Διονυσία Κοπανά (σκηνοθέτιδα-κινηματογραφίστρια).

elGreek