Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » The Olympia Effect

The Olympia Effect

Έχετε πάθος για τη δημιουργία συναρπαστικών αφηγήσεων για παιδιά και νέους; Έχετε κάποια πρωτότυπη ιδέα για ένα σενάριο που θα μπορούσε να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων και να εμπνεύσει τη δημιουργικότητά τους; Αν ναι, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο Εργαστήριο Ανάπτυξης Σεναρίου THE OLYMPIA EFFECT.

Σχετικά με το εργαστήριο:

Το OLYMPIA EFFECT διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, με τη στήριξη της Αγοράς του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του προγράμματος Creative Europe MEDIA και στοχεύει να καλλιεργήσει έμπειρες και αναδυόμενες φωνές στην κινηματογραφική και οπτικοακουστική παραγωγή που απευθύνεται σε παιδιά και νέους, παρέχοντας ένα υποστηρικτικό περιβάλλον ανάπτυξης των ιδεών σε σενάρια. Μέσα από μια σειρά εργαστηρίων, one-on-one συνεδριών καθοδήγησης και ευκαιριών διαλόγου και παρουσίασης, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ιδέες τους σε σενάρια και να μάθουν τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για την επιτυχή προώθηση των ιδεών τους στον κινηματογραφικό και οπτικοακουστικό χώρο. Στόχος είναι η εμβάθυνση στα εργαλεία και τις μεθοδολογίες της αφήγησης υπό την οπτική γωνία του παιδιού, μέσα στο πλαίσιο του παιδικού και νεανικού κινηματογράφου.

Το εργαστήριο συνδέεται οργανικά με το Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab, που οργανώνεται από το Φεστιβάλ Ολυμπίας απ’ το 2018 και επιχειρεί να συμβάλει στην εμβάθυνση των στόχων του και στην ανάπτυξη περαιτέρω δράσεων του Φεστιβάλ σε όλη την αλυσίδα της παραγωγής του κινηματογραφικού έργου.

Το σχεδιασμό του εργαστηρίου έχουν εκπονήσει και θα υλοποιήσουν οι Γιώργος Αγγελόπουλος (σκηνοθέτης, σεναριογράφος, πρ. διευθυντής ανάπτυξης και παραγωγής ΕΚΚ), Λίνα Γιαννοπούλου (παραγωγός, μέλος οργανωτικής επιτροπής Φεστιβάλ Ολυμπίας), Αγάθη Δαρλάση (σύμβουλος storytelling, σκηνοθέτιδα, σεναριογράφος), Διονυσία Κοπανά (σκηνοθέτιδα-κινηματογραφίστρια).


Γιώργος Αγγελόπουλος

σκηνοθέτης, σεναριογράφος, πρ. διευθυντής ανάπτυξης και παραγωγής ΕΚΚ.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Σπούδασε στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., με ειδίκευση στη σκηνοθεσία και ολοκλήρωσε με υποτροφία το Μεταπτυχιακό Δημιουργικής Γραφής Σεναρίου του University of The Arts (LCC) στο Λονδίνο.

Λίνα Γιαννοπούλου

παραγωγός, μέλος οργανωτικής επιτροπής Φεστιβάλ Ολυμπίας.

Η Λίνα Γιαννοπούλου ασχολείται με την οπτικοακουστική βιομηχανία από το 1994, συμβάλλοντας σε διάφορες πτυχές της παραγωγής και ανάπτυξης ταινιών, σε ελληνικά και διεθνή πρότζεκτ, μερικά από τα οποία είναι το “Το βλέμμα του Οδυσσέα” (1995) του Θόδωρου Αγγελόπουλου, “J.A.C.E.” (2011), “Η αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ” (2019) κ.ά.

Αγάθη Δαρλάση

σύμβουλος storytelling, σκηνοθέτιδα, σεναριογράφος

Έχει πολυετή εµπειρία στην ανάπτυξη οπτικοακουστικού υλικού (από το 2007) ως
σκηνοθέτης, σεναριογράφος, documentarist και σύµβουλος σεναρίου. Έχει επιµεληθεί και συµµετέχει σε διάφορα Εκπαιδευτικά Προγράµµατα για την ανάπτυξη οπτικοακουστικού υλικού σε διάφορους φορείς και οργανισµούς από το 2012.

Διονυσία Κοπανά

Σκηνοθέτις – Κινηματογραφίστρια

Σπούδασε Κινηματογράφο, Ψυχολογία και Ιστορία της Τέχνης. Εργάστηκε σε Τηλεοπτικές, Διαφημιστικές, Κινηματογραφικές, Θεατρικές παραγωγές καθώς και ως Φωτογράφος & Αρθρογράφος. 


Ενημερώσεις για αντίστοιχες πρωτοβουλίες:

AGORA PITCHING FORUM OPEN CALL – ANIMASYROS

AGORA PITCHING FORUM OPEN CALL – ANIMASYROS

To ANIMASYROS powered by ΔΕΗ στηρίζει τους επαγγελματίες του ανιμέισον με μία στρατηγική συνεργασία με το Φεστιβάλ του Annecy.Στείλε μας το πρότζεκτ σου μέχρι 15 Ιουλίου! To ANIMASYROSpowered by ΔΕΗ επιστρέφει για 17η χρονιά, από τις 23 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, επεκτείνεται κατά μία μέρα, εμπλουτίζει…

elGreek