Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Ket & Doc

Ket & Doc

  Πέντε φλαμανδικά ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους

  Αφιέρωμα στην πρόσφατη φλαμανδική παραγωγή ταινιών ντοκιμαντέρ για παιδιά μέσω του προγράμματος ανάπτυξης σεναρίου και παραγωγής ταινιών Ket & Docs, που διοργανώνει ο οργανισμός JEF για τον παιδικό κινηματογράφο. Οι ταινίες προέκυψαν απ’ το 2019 και μετά από μια οργανωμένη προσέγγιση του JEF, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι κινηματογραφιστές, τα παιδιά, τα οποία συμβάλλουν δημιουργικά στη θεματολογία και την κατεύθυνση που παίρνουν οι ταινίες, o Οργανισμός Οπτικοακουστικών Μέσων της Φλάνδρας ως χρηματοδότης των παραγωγών, αλλά και οι τηλεοπτικοί σταθμοί ως κανάλια διανομής αυτών των ταινιών πέρα απ’ τον κινηματογράφο.

  Η Μπέρτα και το Βόλφραμ / Bertha and the Wolfram / Bertha en de Wolfram

  Tijs Torfs, Βέλγιο / Belgium,16′, 2020

  Η Bertha είναι ένα 13χρονο κορίτσι από το Βέλγιο, που παλεύει καθημερινά με τον απόλυτο εχθρό, το σύνδρομο Wolfram. Το Wolfram είναι μια σπάνια πάθηση, που προσβάλλει το νευρικό της σύστημα με σοβαρές συνέπειες στην όραση της. Στη μάχη εναντίον της ασθένειας η Bertha έχει το δικό της μυστικό όπλο: τη δημιουργικότητα.

  Πέρα από τ’ άστρα / Beyond our stars

  Sara van Oostrum, Βέλγιο / Belgium, 15’, 2022

  Τα παιδιά αναζητούν απαντήσεις στα μεγάλα τους ερωτήματα σχετικά με τα μυστήρια της ζωής και του θανάτου.

  Γκολ / Goals

  Florinda Ciucio, Βέλγιο / Belgium, 15’, 2022

  Δυο γειτονοπούλες μοιράζονται το ίδιο όνειρο: να γίνουν επιτυχημένες παίκτριες ποδοσφαίρου, να σκοράρουν για την ομάδα τους, ίσως ακόμη και για την εθνική ομάδα.

  Radio Felix

  Lauranne Van den Heede, Βέλγιο / Belgium, 15’, 2020

  To Radio Felix καλύπτει όλα τα σημαντικά γεγονότα του πλανήτη. Στην πραγματικότητα, τα μηνύματα του Felix δεν είναι τίποτα παραπάνω από αναπαραστάσεις της καθημερινότητας του: φασαριόζοι συμμαθητές, τσακωμοί μαζί τους, χάος στην τάξη. Για τον Felix, που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, το σχολείο είναι μια καθημερινή πρόκληση.

  Η Γιάρεν και ο ήλιος / Yaren and the Sun / Yaren en de Zon

  Joren Slaets, Renate Raman, Βέλγιο / Belgium, 19′, 2021

  Πριν από τέσσερα χρόνια η 10χρονη Γιάρεν έχασε τη μητέρα της. Αυτό το καλοκαίρι, ετοιμάζεται γεμάτη νευρικότητα να πάει σε μια πολύ ιδιαίτερη κατασκήνωση, μια κατασκήνωση πένθους. Εκεί, θα βρει τον χώρο που χρειάζεται για να μοιραστεί τη θλίψη της με παιδιά που βρίσκονται στην ίδια θέση, και πάνω απ’ όλα να γελάσει και να χορέψει μαζί τους.

  elGreek