Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Κατάλογος ταινιών ΑΝΙΜΑτρόπιο

Κατάλογος ταινιών ΑΝΙΜΑτρόπιο

  Κάθε ταινία που απαρτίζει τον κατάλογο του προγράμματος, έχει προκύψει μέσα από προσεκτική επιλογή επαγγελματιών και κοινού (νεανικού και εκπαιδευτικών) στο πλαίσιο της ποιοτικής και ποσοτικής έρευνας που διεξήχθη για το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου το 2023.

  Για να οργανώσετε μια προβολή ακολουθείτε τα εξής απλά βήματα:

  • Συμπληρώνετε τη φόρμα που υπάρχει στο site.
  • Aφού επικοινωνήσουμε μαζί σας, λαμβάνετε τους κωδικούς με τους οποίους θα έχετε πρόσβαση στην πλατφόρμα και το εκπαιδευτικό υλικό.
  • Πατώντας τους συνδέσμους κάτω από κάθε ταινία σε αυτή τη σελίδα, εισέρχεστε στην πλατφόρμα προβολής και κατεβάζετε το συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό.

  Εξερευνήστε τις επιλογές σας και συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής για να οργανώσετε μια προβολή στο σχολείο σας!

  Αφού συμπληρώσετε τη φόρμα, το Φεστιβάλ θα έρθει σε επαφή μαζί σας για την καλύτερη οργάνωση της προβολής, καθώς και για να παραλάβετε τους απαραίτητους κωδικούς πρόσβασης στην πλατφόρμα και στο εκπαιδευτικό υλικό. 

  Δεν φοβάμαι!

  Γερμανία, Νορβηγία/ 2022 / Marita Mayer / 8′

  Παίζοντας κρυφτό, ο μικρός Βάνια φεύγει από το φωτεινό σαλόνι και μπαίνει σε μια αμυδρά φωτισμένη αυλή, που έχει πάρα πολλές σκοτεινές γωνίες, παράξενες σκιές και μυστηριώδεις θορύβους. Για να ξεπεράσει τον φόβο, ο Βάνια μεταμορφώνεται σε επικίνδυνη τίγρη!

  Πλατφόρμα
  Εκπ. Οδηγός

  Εγώ και η αδερφή μου

  Γαλλία / 2022 / Anne-Sophie Gousset & Clément Céard / 7′

  Όλα τα αδέρφια είναι δεμένα και γελούν μαζί. Όλα τα αδέρφια έχουν μια σχέση αγάπης. Αλλά αυτές οι δύο αδελφούλες μοιράζονται έναν ακόμα κάπως ιδιαίτερο δεσμό, κι αυτό είναι μια χαρά!

  Πλατφόρμα
  Εκπ. Οδηγός

  Η βασίλισσα των αλεπούδων

  Ελβετία / 2022 / Marina Rosset / 9′

  Με την ελπίδα να κάνουν τη βασίλισσά τους να χαμογελάσει ξανά, οι αλεπούδες κατεβαίνουν στην πόλη κάθε βράδυ για να ψαχουλέψουν στα σκουπίδια των ανθρώπων, αναζητώντας όλα τα ερωτικά γράμματα που δεν στάλθηκαν ποτέ.

  Πλατφόρμα
  Εκπ. Οδηγός

  Hλιοτρόπιο

  Ρωσία / 2023 / Natalia Chernysheva / 4′

  Ένα ηλιοτρόπιο διαφορετικό από τα άλλα επιλέγει να δει με άλλο μάτι τον κόσμο γύρω του και ανακαλύπτει ένα εντελώς διαφορετικό σύμπαν

  Πλατφόρμα
  Εκπ. Οδηγός

  Η Λους και ο βράχος

  Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία / 2022 / Britt Raes / 13′

  Μια μέρα, ένας τεράστιος βράχος εμφανίζεται από το πουθενά στη μέση του μικρού φιλήσυχου χωριού, όπου ζει η Λους. Οι χωρικοί δεν μπορούν πια να ανοίξουν ούτε την πόρτα των σπιτιών τους! Η Λους είναι θυμωμένη: φύγε βράχε, δεν έχεις θέση εδώ! Και πώς βρέθηκες εδώ τέλος πάντων;

  Πλατφόρμα
  Εκπ. Οδηγός

  Η Ματίλντα και το εφεδρικό κεφάλι

  Λιθουανία / 2020 / Ignas Meilūnas / 14′

  Πρόκειται για την ιστορία ενός κοριτσιού που ήθελε να γίνει ο εξυπνότερος άνθρωπος του κόσμου. Όταν οι γνώσεις που έχει αποκτήσει δεν χωρούν πια στο μοναδικό της κεφάλι, η μαμά της τής αγοράζει ένα εφεδρικό. Δύο κεφάλια είναι καλύτερα από ένα, αλλά η Ματίλντα αρχίζει να μπερδεύει ποιο κεφάλι πρέπει να φορέσει πότε, και μάλιστα σύντομα χάνει το δεύτερο κεφάλι της. Κανείς δεν μπορεί να πει τι θα είχε συμβεί, αν δεν έμπαινε συμπτωματικά από το παράθυρό της μια μπάλα. Αυτή θα αλλάξει τη Ματίλντα για πάντα.

  Πλατφόρμα
  Εκπ. Οδηγός

  Ήχοι ανάμεσα στα στέμματα

  Τσεχία / 2020 / Filip Diviak / 15′

  Ένας άστεγος μουσικός εκδιώκεται έξω από τα τείχη της πόλης, μόλις η βασίλισσα αντικρίζει το πρόσωπό του. Παρότι οι φρουροί καταστρέφουν το μουσικό του όργανο, αυτός βρίσκει την όρεξη να το ξαναφτιάξει

  Πλατφόρμα
  Εκπ. Οδηγός

  Θα σκάσετε απ’ το κακό σας

  Τσεχία / 2022 / Alžbeta Mačáková Mišejová / 8′

  Δυο μικρά κορίτσια, πάνω στο παιχνίδι τους, καυγαδίζουν. Είναι πολύ θυμωμένες και κρατάνε μούτρα η μία στην άλλη. Ο θυμός τους τις κάνει να φουσκώσουν σαν μπαλόνια και να ανέβουν στα σύννεφα. Πώς θα κατέβουν από κει πάνω για να βοηθήσουν και το γατάκι τους που κινδυνεύει;

  Πλατφόρμα
  Εκπ. Οδηγός

  Ο Χαρταετός

  Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία / 2019 / Martin Smatana / 13′

  Το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του, και τα δέντρα είναι φορτωμένα με καρπούς. Ο παππούς δίνει στον εγγονό του έναν χαρταετό. Ο χαρταετός σηκώνει το παιδί στον αέρα, αυτό πέφτει, αλλά ο παππούς του το πιάνει. Μετά τα φύλλα πέφτουν και ο παππούς γίνεται όλο και πιο αδύναμος. Ένας δυνατός φθινοπωρινός άνεμος τον παίρνει μακριά και χάνεται στον συννεφιασμένο ουρανό.Ύστερα έρχεται ο χειμώνας και μετά η άνοιξη. Ένα ζεστό αεράκι τους ξαναφέρνει κοντά. Ένα παραμύθι για την ανάμνηση όσων δεν είναι πια κοντά μας.

  Πλατφόρμα
  Εκπ. Οδηγός

  Πέτα!

  Ισπανία / 2020 / Carlos Gómez-Mira Sagrado / 15′

  Η ιστορία ενός πουλιού που λόγω μιας δυσπλασίας στη φτερούγα του δεν μπορεί να αποδημήσει. Παρατημένο από το σμήνος του, βυθίζεται στην απελπισία. Ώσπου μια μέρα όλα αλλάζουν με την εμφάνιση ενός ανυπεράσπιστου νεοσσού που δίνει χαρά και μια αίσθηση νοήματος στη ζωή του.

  Πλατφόρμα
  Εκπ. Οδηγός

  Ύφεση

  Ελβετία / 2021 / Oana Lacroix / 6′

  Ένα αηδόνι χωρίς πούπουλα κελαηδάει στο δάσος. Το τραγούδι του νανουρίζει το ανήσυχο αρκουδάκι, κατευνάζει τους σκίουρους που μαλώνουν και διασκεδάζει ένα ζευγάρι κύκνων στην κοντινή λίμνη. Μια μέρα όμως το αηδόνι αρπάζει ένα γερό κρύωμα και δεν μπορεί πια να τραγουδήσει.

  Πλατφόρμα
  Εκπ. Οδηγός

  Χαμόγελο

  Σουηδία / 2021 /Jonas Forsman / 7′

  O GroM, ξυπνώντας ένα πρωί, ανακαλύπτει ότι το στόμα του είναι κολλημένο σε μια κατσουφιασμένη έκφραση. Αυτός, πουθέλει πάντα να είναι χαρούμενος και να χαμογελάει! Μαζί με τον φίλο του, τον LobO, θα ξεκινήσουν για μια περιπέτεια, με σκοπό να ξαναβρούν το χαμόγελό του.

  Πλατφόρμα
  Εκπ. Οδηγός

  elGreek