Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Όταν η οθόνη γίνεται …οικογενειακή υπόθεση

Όταν η οθόνη γίνεται …οικογενειακή υπόθεση

  Μιχάλης Μεϊμάρης, Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

  1ο μέρος (1 ώρα και 30 λεπτά). Στο πλαίσιο κύκλου ιστορίας (story circle) συζήτηση, δημιουργία και γραφή σεναρίου από τους συμμετέχοντες-οικογένειες. 2ο μέρος (1 ώρα και 30 λεπτά). Επιλογή προσωπικού πολυτροπικού υλικού (φωτογραφίες, βίντεο, μουσική κλπ ), δημιουργία storyboard και παραγωγή αρχικής εκδοχής Ψηφιακής Αφήγησης στο πλαίσιο της δυναμικής της ομάδας. 3ο μέρος (1 ώρα και 30 λεπτά). Δημιουργία και παρουσίαση της τελικής Ψηφιακής Αφήγησης στο πλαίσιο της ομάδας. Σχολιασμός και αξιολόγηση της όλης δράσης από τους συμμετέχοντες . 

  Στόχος: Μια «αρκετά καλή» σχέση με την οθόνη, από κοινού με την απόκτηση ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής, καθώς και τεχνολογικών και ψηφιακών. 

  Οι συμμετέχοντες είναι οικογένειες, δηλαδή γονείς με τα παιδιά τους. Η ιστορία που θα αφηγηθούν με ψηφιακά μέσα, αφορά στην κοινή οικογενειακή ζωή με θέμα της επιλογής τους. Κατ’ αυτόν τον τρόπο μέσα στη δυναμική του οικογενειακού πλαισίου επιτυγχάνεται μια νέα προσέγγιση της παιδείας της εικόνας και της οθόνης από κοινού με την απόκτηση ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής, καθώς και τεχνολογικών και ψηφιακών. 

  Αμαλιάδα, Πολυχώρος

  Παρασκευή 18:30-20:00, Σάββατο 11:30-13:00 και 17:30-19:00.

  elGreek