Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Τα κριθαροχώραφα στην άλλη πλευρά του βουνού

Τα κριθαροχώραφα στην άλλη πλευρά του βουνού

  Barley fields on the other side of the mountain

  Ηνωμένο Βασίλειο / Έγχρωμη / 88′ / 2017

  Η 16χρονη Πέμα ζει στα απομακρυσμένα βουνά του Θιβέτ. Για πολλές γενιές, η οικογένειά της ασχολείται ειρηνικά με την καλλιέργεια του κριθαριού. Όταν όμως ο πατέρας της συλλαμβάνεται από τις αρχές, ο κόσμος της Πέμα καταρρέει. Τότε, μια βουδίστρια μοναχή από το κοντινό μοναστήρι μπαίνει στη ζωή της και της προτείνει να ακολουθήσει μια ομάδα ντόπιων, που για να γλιτώσουν τη δίωξη σκοπεύουν να περάσουν από την άλλη πλευρά των Ιμαλαΐων, στην Ινδία. Η Πέμα βρίσκεται σε δίλημμα. Μπορεί να παρατήσει τη μητέρα της, τη γιαγιά της και τα μικρότερα αδέρφια της σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή; Έχει το δικαίωμα, ή το κουράγιο, να ακολουθήσει τη φίλη της και να διεκδικήσει μια καινούργια ζωή; Όσο η Πέμα παλεύει με τα διλήμματά της, δεν έρχονται νέα απ’ τον φυλακισμένο πατέρα της. Η άμμος στην κλεψύδρα τελειώνει για όλους.

  Ιδωμένη μέσα απ’ τα μάτια μιας έφηβης, η ταινία αναζητά ποιο είναι το τίμημα της ελευθερίας και ποιος το πληρώνει. Γυρισμένη εξ ολοκλήρου σε τοποθεσίες των Ιμαλαΐων, με μη επαγγελματίες ηθοποιούς, είναι σκηνοθετημένη από έναν Κινέζο δημιουργό αποφασισμένο να δώσει φωνή στους καταπιεσμένους κατοίκους του Θιβέτ μέσα από μια οικουμενική ιστορία για την γονεϊκή αγάπη.

  Tian Tsering

  Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κίνα. Το 2012 εγγράφηκε στο μεταπτυχιακό Κινηματογραφικής δημιουργίας του London Film School, όπου ειδικεύτηκε στη διεύθυνση φωτογραφίας. Έκτοτε κινηματογράφησε σημαντικό αριθμό μικρου μήκους ταινιών, που κυκλοφόρησαν σε φεστιβάλ παγκοσμίως. Η ταινία Τα κριθαροχώραφα στην άλλη πλευρά του βουνού αποτελεί το σκηνοθετικό του ντεμπούτο σε ταινία μεγάλου μήκους ξαι χρειάστηκε 7 χρόνια για να την ολοκληρώσει.


  Cast & Crew

  • σκηνοθεσία: Tian Tsering
  • Σενάριο: Tian Tsering, Beru Tessema
  • Φωτογραφία: Jigment Wangchuk
  • Μοντάζ: Sofia Bost
  • Μουσική: Jasmin Kent Rodgman
  • Σχεδιασμός Ήχου: Ania Przygoda
  • Ερμηνείες: Tsering Choekyi, Pema Chokey, Samten Dhondup, Jamyang Choezom, Ngawang Dolma, Yeshi Tsomo
  • Παραγωγός: Tian Tsering, Rahul Ravindran
  • πρωτότυπη γλώσσα:  Θιβετιανά
  elGreek