Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Το ορατό και το αόρατο

Το ορατό και το αόρατο

  The seen and the unseen

  Αυστραλία, Ινδονησία, Κατάρ, Ολλανδία / Έγχρωμη / 86′ / 2017

  Μια μέρα στο δωμάτιο του νοσοκομείου, η 10χρονη Τάντρι συνειδητοποιεί ότι δεν θα έχει για πολύ καιρό δίπλα της τον δίδυμο αδερφό της, τον Τάντρα. Ο εγκέφαλος του Τάντρα εξασθενεί και αρχίζει να χάνει μία-μία τις αισθήσεις του. Ο Τάντρα περνάει πια τον περισσότερο χρόνο του στο δωμάτιο του νοσοκομείου και η Τάντρι πρέπει να  αποδεχτεί τη νέα πραγματικότητα, ότι θα αντιμετωπίσει τη ζωή μόνη της. Αυτή η κατάσταση ανοίγει νέα μονοπάτια στο μυαλό της. Μια νύχτα, η Τάντρι ξυπνάει από ένα όνειρο και βλέπει τον αδερφό της. Η νύχτα γίνεται ο προσωπικός τους  παράδεισος. Κάτω απ’ την πανσέληνο η Τάντρι χορεύει. Χορεύει για το σπίτι της και τα συναισθήματά της. Τα δύο αδέρφια ακολουθούν το φεγγάρι, όταν αυτό αφήνει τη θέση του στον ήλιο. Ταυτόχρονα, η Τάντρι βιώνει ένα μαγικό ταξίδι και μια συναισθηματική σχέση μέσω της σωματικής έκφρασης, μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, απώλειας και ελπίδας.

  Kamila Andini

  Γεννήθηκε στην Τζακάρτα το 1986. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Επικοινωνία Πανεπιστήμιο Deakin της Μελβούρνης. Οι ανησυχίες της για τον λαϊκό πολιτισμό, την ισότητα των φύλων και τα περιβαλλοντικά θέματα είναι αυτές που καθοδηγούν το πάθος της να κάνει ταινίες με έναν ιδιαίτερο τρόπο αφήγησης. Το 2011 έκανε την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της The Mirror Never Lies, που αποτελεί το πορτρέτο ενός περιπλανώμενου στις θάλασσες της Ινδονησίας. Η ταινία ταξίδεψε σε περισσότερα από 30 φεστιβάλ (ανάμεσά τους του Βερολίνου, του Μπουσάν, του Εδιμβούργου και του Σιάτλ) και κέρδισε πάνω από 15 βραβεία στην φεστιβαλική της περιοδεία. Οι δύο μικρού μήκους ταινίες της, Following Diana και Memoria, παρουσιάζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην αστική ζώνη της Τζακάρτα και στο Ανατολικό Τιμόρ μετά την περίοδο των συγκρούσεων.


  Cast & Crew

  • σκηνοθεσία: Kamila Andini
  • Σενάριο: Kamila Andini
  • Φωτογραφία: Anggi Frisca
  • Μοντάζ: Dinda Amanda, Dwi Agus
  • Μουσική: Yasuhiro Morinaga
  • Σχεδιασμός Ήχου: Yasuhiro Morinaga
  • Ερμηνείες: Ni Kadek Thaly Titi Kasih, Ida Bagus Putu Radithya, Mahijasena, Ayu LaksmiI, Ketut Rina, Happy Salma, Gusti Ayu Raka
  • Παραγωγός: Kamila Andini, Gita Fara
  • πρωτότυπη γλώσσα:  Ινδονησιακά
  elGreek