Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αλίς

Αλίς

  Alis

  Κολομβία-Χιλή-Ρουμανία, 84’, 2022

  προτεινόμενη ηλικία: 14+

  Μέσα από μια δημιουργική δράση, έφηβες που έχουν ζήσει στους δρόμους της Μπογκοτά, δίνουν ζωή στην Alis, μία φανταστική συμμαθήτρια. Ενώ οι φωνές τους μπλέκονται μεταξύ τους, ο χαρακτήρας ζωντανεύει αποκαλύπτοντας εμπειρίες, όνειρα και δυσκολίες από το παρελθόν τους. Το αθώο παιχνίδι γίνεται κατάβαση στην κόλαση, κατά την οποία τα φωτεινά τους πρόσωπα μας οδηγούν στα βάθη του σκοτεινού κόσμου όπου κάποτε έζησαν, για να αναδυθούν μετά με νέο δέρμα, σπάζοντας έτσι τον κύκλο της βίας και αγκαλιάζοντας ένα πιο λαμπρό μέλλον. Το Alis είναι ένα ψυχολογικό ντοκιμαντέρ, μία προσωπική ιστορία για την ενηλικίωση και την ελπίδα που αποκαλύπτεται μέσα από την εκπληκτική επιμονή των κοριτσιών. Κλείνοντας τα μάτια τους, μπορούν να πιστέψουν ότι ένα νέο σύμπαν είναι δυνατό.

  Clare Weiskopf, Nicolás Van Hemelryck

  Ως σκηνοθέτρια και δημοσιογράφος, έχει αφιερώσει περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια δουλεύοντας σε διάφορα κοινωνικά θέματα, από την ένοπλη σύγκρουση στην Κολομβία και τη χρήση σεξουαλικής βίας ως πολεμικού όπλου μέχρι την εξάπλωση της μουσικής cumbia στη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη. Το ντεμπούτο της, “Amazona”, έκανε πρεμιέρα στο IDFA, ήταν η εναρκτήρια ταινία του DocsBarcelona, βρήκε διανομή σε 11 χώρες, προτάθηκε για τα Βραβεία Fenix ​​και τα Βραβεία Goya και κέρδισε 3 Βραβεία της Κολομβιανής Ακαδημίας. Ήταν δύο φορές νικήτρια Εθνικού Βραβείου Δημοσιογραφίας στην Κολομβία. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικά κινηματογραφικά εργαστήρια (IDFAcademy, Dok.Incubator, GoodPitch, Campus Latino) και τα έργα της έχουν υποστηριχθεί από πολλούς φορείς (Ibermedia, Sundance, Catapult, IDFA Bertha Fund, Tribeca, Proimagenes). Έχει σκηνοθετήσει αρκετές ταινίες και σειρές ντοκιμαντέρ για τηλεοπτικά κανάλια. Είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρείας παραγωγής Casatarantula και του γραφείου διανομής και προώθησης DOC:CO. Η Clare έχει κάνει μαθήματα κινηματογράφου σε αρκετά πανεπιστήμια και συχνά προσκαλείται ως μέλος κριτικών επιτροπών για κινηματογραφικές χρηματοδοτήσεις.

  Σκηνοθέτης, αρχιτέκτονας και φωτογράφος. Συνιδρυτής της εταιρείας παραγωγής Casatarantula και του γραφείου διανομής και προώθησης DOC:CO. Το ντεμπούτο του “Amazona” (παραγωγός, συσκηνοθέτης, διευθυντής φωτογραφίας και ηχολήπτης) έκανε πρεμιέρα στο IDFA, ήταν η εναρκτήρια ταινία του DocsBarcelona, ​​προτάθηκε για τα βραβεία Goya, κέρδισε 3 βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου της Κολομβίας και βρήκε διανομή σε 11 χώρες. Έχει κάνει συμπαραγωγές με Γαλλία, Σκωτία, Χιλή, Βραζιλία και ΗΠΑ. Οι ταινίες του έχουν διαγωνιστεί στο IDFA, το Cinema du Reel, το Dok Leipzig, το Sheffield, το DocNYC και βραβευτεί στο Torino IFF, στο Bogoshorts και στο DocuDaysUA. Έχει υποστηριχθεί από φορείς όπως: Ibermedia, Sundance, Catapult, IDFA Bertha Fund, Chicken & Egg, Tribeca, το Κολομβιανό Ταμείο Κινηματογράφου-Proimagenes, το Ρουμανικό Ταμείο Κινηματογράφου και από την Señal Colombia TV. Έχει επιλεγεί για το Dok Incubator, το Εργαστήριο Παραγωγών EAVE, το IDFAcademy, το GoodPitch, το Tribeca Network, το Campus Latino και το IFP Doc/Week. Είναι μέλος της Κολομβιανής Ακαδημίας Κινηματογράφου, των Global Impact Producers και του Cinema 23. Ως διευθυντής φωτογραφίας, ήταν υποψήφιος για την καλύτερη φωτογραφία στα Fenix ​​Awards. Ως φωτογράφος η δουλειά του έχει εκτεθεί σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία.


  Cast & Crew

  • σκηνοθεσία: Clare Weiskopf, Nicolás Van Hemelryck
  • σενάριο: Tatiana Andrade, Anne Fabini, Gustavo Vasco, Clare Weiskopf, Nicolás Van Hemelryck
  • φωτογραφία: Helkin René Díaz G. [ADFC]
  • μοντάζ: Gustavo Vasco [ECCA], Anne Fabini
  • μουσική: Miguel Miranda, José Miguel Tobar
  • ήχος: Patrick Alexander
  • παραγωγός: Radu Stancu, Alexandra Galvis
  • πρωτότυπη γλώσσα: Ισπανικά

  Φιλμογραφία

  Clare Weiskopf

  • Vichada, la Custodia de la Vida (2017)
  • Amazona (2016)

  Nicolás Van Hemelryck

  • Amazona (2016)
  elGreek