Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Ο Αλί και το θαυματουργό πρόβατο

Ο Αλί και το θαυματουργό πρόβατο

    Ali and his miracle sheep

    Ηνωμένο Βασίλειο, 26’, 2021

    προτεινόμενη ηλικία: 9+

    Ο 9χρονος Ali δεν έχει μιλήσει από τότε που ο πατέρας του αποκεφαλίστηκε από τον ISIS. Ξεκινώντας για ένα προσκύνημα στο σύγχρονο Ιράκ, σχεδιάζει να θυσιάσει το αγαπημένο του πρόβατο Kirmeta στο ιερό ενός αρχαίου αγίου. Αυτό το προσωπικό ταξίδι γίνεται ένας λυρικός διαλογισμός για την προσμονή θαυμάτων τη στιγμή που ένας λαός βασανίζεται.

    Maythem Ridha

    Ένας Ιρακινός σκηνοθέτης που ζει και εργάζεται μεταξύ της Μέσης Ανατολής και του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει πάνω από 25 χρόνια εργασιακής εμπειρίας, με πολλά βραβευμένα κινηματογραφικά και φωτογραφικά πρότζεκτ που ρέπουν προς το λυρικό και είναι δημιουργικά βασισμένα στην εμπειρία του από τη ζωή στην εξορία ή στα ταξίδια του στα οποία εξερευνά διαφορετικούς πολιτισμούς, κοινότητες και παραδόσεις.


    Cast & Crew

    • σκηνοθεσία: Maythem Ridha
    • σενάριο: Maythem Ridha
    • φωτογραφία: Duraid Munajim
    • μοντάζ: Zainab Al-Hariri
    • ήχος: Tae Hak Kim
    • ερμηνείες: Muslim Turkey, Muhammad Saad, Sabriya Muhi, Zahra Ali Sadek Hussein, Kirmeta the Sheep
    • παραγωγός: Maythem Ridha
    • εταιρεία παραγωγής: 7th Heaven Studios
    • πρωτότυπη γλώσσα:  Αραβικά

    Φιλμογραφία

    • 40 Lost Cyphers (2019)
    • This Is Reset (2019)
    • Green (2019)
    • Invitation (2018)
    • Pericles (2017)
    • Al-Nikash (2015)
    • A Story Of Humanity (2013)
    • Meganis (2012)
    • Purple Ink (2010)
    • Bring Them The World (2009)
    • Wall(2008)
    • Al-Baghdadi (2007)
    • Drifting On The Wind (2003)
    elGreek