Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Διαγωνισμός “Το Φύλο σε Πρώτο Πλάνο”

Διαγωνισμός “Το Φύλο σε Πρώτο Πλάνο”

  Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΟΠΙΦ) διοργανώνουν τον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακών Ταινιών με τίτλο:

  “Το Φύλο σε Πρώτο Πλάνο”

  Θέμα του Διαγωνισμού είναι η παραγωγή ψηφιακών ταινιών σχετικά με την ανάγκη εξάλειψης των κάθε είδους έμφυλων στερεοτύπων, διακρίσεων και ανισοτήτων λόγω φύλου, σεξουαλικής επιλογής και ταυτότητας φύλου και τον σεβασμό εν γένει της ανθρώπινης ύπαρξης ανεξάρτητα και πέρα από τις διαχωριστικές ταξινομικές κατηγορίες μεταξύ των οποίων και το φύλο.

  Ταυτόχρονα, μέσα από τη διαδικασία του Διαγωνισμού, το ζητούμενο είναι οι μαθητές και μαθήτριες να οδηγηθούν για να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία – από την ιδέα και το σενάριο μέχρι το μοντάζ και την τελική επεξεργασία. Τα παιδιά γίνονται δημιουργοί, αποκτούν αισθητική παιδεία, αναπτύσσουν κριτική ικανότητα, εκπαιδεύονται στη χρήση των νέων τεχνολογιών και τον χειρισμό των ψηφιακών μέσων παραγωγής και επεξεργασίας της κινούμενης εικόνας.

  Στον Διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι μαθητές και οι μαθήρτιες όλων των Δημόσιων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας.

  Καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες, με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών τους, να καταθέσουν το δημιουργικό τους έργο σε μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες κατηγορίες: α) Μυθοπλασία, β) Κινούμενο σχέδιο, γ) Ντοκιμαντέρ.

  Όλες οι ταινίες που θα λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό θα προβληθούν σε ειδική εκδήλωση τον Δεκέμβριο του 2021 στον Πύργο, στο πλαίσιο του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και νέους, οπότε θα γίνει και τελετή απονομής των βραβείων.

  Διαβάστε την αναλυτική προκήρυξη και τους όρους του διαγωνισμού

  Δείτε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

  Η φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση προέρχεται από την ταινία “Το πιάνο της πεταλούδας που έπαιζε η Γκο” του 2ου Γενικού Λυκείου Σταυρούπολης, που έλαβε το 2ο βραβείο στην κατηγορία των Λυκείων στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακών Ταινιών “Το Φύλο σε Πρώτο Πλάνο”.

  elGreek