Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Φεστιβάλ Ολυμπίας: Παιδικό & Νεανικό Σινεμά παντού

Φεστιβάλ Ολυμπίας: Παιδικό & Νεανικό Σινεμά παντού

    Σκηνή απο τη δημοφιλή “Μπλάνκα” του Κόχι Χασέι

    7.350 μαθητές παρακολούθησαν προβολές του Φεστιβάλ Ολυμπίας, στην Αθήνα το τελευταίο δίμηνο του 2018.

    Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, συνεχίζοντας μεθοδικά το εκπαιδευτικό του έργο, πραγματοποίησε την περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2018, πενήντα εκδηλώσεις (προβολές και αναλύσεις ταινιών και κινηματογραφικά εργαστήρια) διασκορπισμένες σε 11 αίθουσες του λεκανοπεδίου Αττικής, προκειμένου να διευκολύνονται οι μαθητές στη μετάβασή τους στους κινηματογράφους.

    Οι αίθουσες στις οποίες πραγματοποιήθηκαν προβολές είναι: Αβάνα, Αθήναιον, Αστέρας Νέας Ιωνίας, Γαλαξίας , Μαρία – Έλενα Αγίων Αναργύρων, Μικρόκοσμος, Νανά, Σινεάκ Πειραιά, Σπόρτινγκ, Χολαργός και West City.

    Οι ταινίες, πρόσφατης παραγωγής αλλά και παλαιότερες, ήσαν χωρισμένες σε 4 βασικές κατηγορίες: για παιδιά ως 8 ετών, ως 12 ετών και για νέους ως 16 ετών & 16+.

    Τις προβολές παρακολούθησαν 7.350 μαθητές, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους και τους καθηγητές τους. Η πλειονότητα των σχολείων ήσαν Δημόσια από τις περιοχές: Αθήνας, Πειραιά, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Αγίων Αναργύρων, Ζωγράφου, Αγίου Δημητρίου, Υμηττού, Παιανίας, Γλυκών Νερών, Χολαργού, Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Φιλοθέης, Νέας Σμύρνης, Χαϊδαρίου. Επίσης σχολεία του Ελληνογερμανικού Συνδέσμου και του Αργύρη Λαιμού.

    Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνεται κυρίως για τις ταινίες: Μπλάνκα, Ο Μίνι και οι κλέφτες του μελιού, Λόλα- ένα μπιζέλι για σπίτι, Η Ορχήστρα της Ανακύκλωσης/Ένας θρίαμβος του Ανθρώπινου Πνεύματος, Φιν-η μαγεία της μουσικής, Σάνα – η μουσική του λύκου και φυσικά για το εκπαιδευτικό υλικό που τις συνοδεύει, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και προσφέρεται δωρεάν στους εκπαιδευτικούς για περαιτέρω αξιοποίησή του.

    elGreek