Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Για τον αγαπημένο μας Αντώνη Παπαδόπουλο

Για τον αγαπημένο μας Αντώνη Παπαδόπουλο

  Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη του για την πρόωρη απώλεια του αγαπημένου μας φίλου Αντώνη Παπαδόπουλου, σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Δράμας.

  Αφοσιωμένος στον κινηματογράφο και ιδιαίτερα στη μικρού μήκους ταινία, άφησε βαθύ αποτύπωμα στην εξέλιξή της τα τελευταία τριάντα χρόνια στην Ελλάδα μέσα από την παρουσία του στο τιμόνι του Φεστιβάλ Δράμας, το οποίο όταν ανέλαβε την καλλιτεχνική του διεύθυνση ήταν ένα μικρό επαρχιακό φεστιβάλ και το εκτόξευσε ως ένα από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά και διεθνή φεστιβάλ του είδους.

  Για το Φεστιβάλ Ολυμπίας υπήρξε ανεκτίμητος φίλος και θερμός συμπαραστάτης. Υποστήριξε τον θεσμό από τα πρώτα κιόλας βήματά του, διετέλεσε μέλος κριτικών επιτροπών, συμμετείχε ενεργά σε πολλές εκδηλώσεις μας, στάθηκε πλάι μας και μας υπερασπίστηκε σε δύσκολες μέρες, έδινε με κάθε τρόπο το παρών κάθε Δεκέμβρη στον Πύργο…

  Πάνω απ’ όλα υπήρξε ένας υπέροχος άνθρωπος, μια χαρισματική προσωπικότητα με σπάνιες αρετές, κοινωνική ευαισθησία και υψηλό επαγγελματισμό. Μέντορας! Δε θα ξεχάσουμε το σταθερό του ενδιαφέρον για τους ανθρώπους που με την εργασία τους υλοποιούν τις ταινίες και τα κινηματογραφικά φεστιβάλ, πίσω από τα φώτα και τους φακούς των καμερών. Αναμφίβολα ο θάνατός του αφήνει την κινηματογραφική κοινότητα φτωχότερη.

  Στη σύζυγό του Κάλλη και στην κόρη του Ιωάννα εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια. Η σκέψη μας είναι μαζί τους.

  Συλλυπητήρια και στους συναδέλφους μας και συνεργάτες του στο Φεστιβάλ της Δράμας, τους οποίους αγαπούσε, ενέπνεε και καθοδηγούσε.

  elGreek