Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Διαδικτυακές κριτικές επιτροπές παιδιών

Διαδικτυακές κριτικές επιτροπές παιδιών

  Το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας βρίσκεται προ των πυλών και προσκαλεί και πάλι μαθητές και μαθήτριες απ’ όλη τη χώρα να συμμετάσχουν στις κριτικές του επιτροπές. Φέτος η λειτουργία τους θα είναι υβριδική. Για τα παιδιά της περιφερειακής ενότητας Ηλείας ο Απόλλωνας ανοίγει και πάλι τις πόρτες του, ενώ την ίδια ώρα παιδιά από ολόκληρη τη χώρα θα παρακολουθούν τις ταινίες από το σπίτι τους. Όμως οι συνεδριάσεις και οι αποφάσεις για τα βραβεία θα είναι κοινές!

  Τα μέλη των κριτικών επιτροπών του Φεστιβάλ Ολυμπίας παρακολουθούν προσεκτικά επιλεγμένες ταινίες για παιδιά και νέους χωρισμένες σε τέσσερα  διαγωνιστικά προγράμματα: 

  • μεγάλου μήκους μυθοπλασίας
  • μικρού μήκους μυθοπλασίας
  • μικρού μήκους animation
  • ντοκιμαντέρ

  Οι κριτικές επιτροπές λειτουργούν ως Εργαστήρια Κινηματογραφικής Ανάλυσης και πλαισιώνονται από κινηματογραφιστές, εκπαιδευτικούς και θεωρητικούς του κινηματογράφου. Η διεξαγωγή των κριτικών επιτροπών-εργαστηρίων και η παρακολούθηση των ταινιών θα γίνει διαδικτυακά και δωρεάν.

  Δείτε παρακάτω ένα περίγραμμα των δεσμεύσεων που συνεπάγεται η συμμετοχή στις Κριτικές Επιτροπές Παιδιών του Φεστιβάλ Ολυμπίας.

  Σάββατο 26 Νοεμβρίου, 11:00-13:00 συμμετοχή σε διαδικτυακή συνάντηση γνωριμίας μέσω ζουμ

  Σάββατο 3 έως Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου: παρακολούθηση ταινιών του διαγωνιστικού προγράμματος (από 2 έως 9 ώρες ανάλογα με το πρόγραμμα στο οποίο θα έχει οριστεί κάθε παιδί)

  Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου έως Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου: συμμετοχή σε δύο ωριαίες συνεδριάσεις της επιτροπής για συζήτηση των ταινιών και απόφαση  σχετικά με τα βραβεία.

  Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες παρακαλούνται, αφού διαβάσουν με προσοχή τον κανονισμό συμμετοχής και εξασφαλίσουν τη σύμφωνη γνώμη των γονέων τους, να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής που θα βρουν στον παρακάτω σύνδεσμο:

  https://forms.gle/U3xbJGgia9wbAjyo9

  Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Παρασκευή 11 Νοεμβρίου

  elGreek