Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Κριτικές επιτροπές παιδιών – διαδικτυακές συμμετοχές

Κριτικές επιτροπές παιδιών – διαδικτυακές συμμετοχές

  Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, η μεγάλη γιορτή του παιδικού και νεανικού κινηματογράφου, ετοιμάζεται να ανοίξει την αυλαία του και προσκαλεί ξανά μαθητές και μαθήτριες απ’ όλη τη χώρα να συμμετάσχουν στις κριτικές του επιτροπές. Θα δούμε ενδιαφέρουσες ταινίες από όλο τον κόσμο, θα συζητήσουμε πάνω σε αυτές και θα αποφασίσουμε ποιες θα βραβευτούν! 

  Φέτος, η λειτουργία των επιτροπών θα είναι και πάλι υβριδική. Τα παιδιά της περιφερειακής ενότητας Ηλείας θα παρακολουθούν τις ταινίες στο Θέατρο Απόλλων του Πύργου, ενώ την ίδια ώρα παιδιά από ολόκληρη τη χώρα θα παρακολουθούν τις ταινίες στο σπίτι τους. Όμως οι συνεδριάσεις τους  και οι αποφάσεις τους  για τα βραβεία θα είναι κοινές!

  Τα μέλη των υβριδικών κριτικών επιτροπών του Φεστιβάλ Ολυμπίας παρακολουθούν προσεκτικά επιλεγμένες ταινίες για παιδιά και νέους από τρία  διαγωνιστικά προγράμματα: 

  • μεγάλου μήκους μυθοπλασίας
  • μικρού μήκους μυθοπλασίας
  • μικρού μήκους animation

  Οι κριτικές επιτροπές λειτουργούν ως Εργαστήρια Κινηματογραφικής Ανάλυσης και πλαισιώνονται από κινηματογραφιστές, εκπαιδευτικούς και θεωρητικούς του κινηματογράφου. Η διεξαγωγή των κριτικών επιτροπών-εργαστηρίων και η παρακολούθηση των ταινιών θα γίνει διαδικτυακά και δωρεάν.

  Δείτε παρακάτω ένα περίγραμμα των δεσμεύσεων που συνεπάγεται η συμμετοχή στις Κριτικές Επιτροπές Παιδιών του Φεστιβάλ Ολυμπίας.

  • Σάββατο 25 Νοεμβρίου, 11:00-13:00 συμμετοχή σε διαδικτυακή συνάντηση γνωριμίας μέσω zoom.
  • Σάββατο 2 έως Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου: παρακολούθηση ταινιών του διαγωνιστικού προγράμματος (η συνολική διάρκεια των ταινιών, που θα κληθεί κάθε παιδί να παρακολουθήσει, κυμαίνεται από 2 έως 9 ώρες, ανάλογα με το πρόγραμμα στο οποίο θα έχει οριστεί).
  • Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου έως Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου: συμμετοχή σε δύο ωριαίες συνεδριάσεις της επιτροπής για συζήτηση των ταινιών και απόφαση σχετικά με τα βραβεία.

  Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες παρακαλούνται, αφού διαβάσουν με προσοχή τον κανονισμό συμμετοχής και εξασφαλίσουν τη σύμφωνη γνώμη των γονέων τους, να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής.

  Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής

  Η φόρμα αφορά τις διαδικτυακές συμμετοχές σε κριτικές επιτροπές. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων: 15 Νοεμβρίου 2023

  elGreek