Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Πρόσκληση συμμετοχής σε διαδικτυακό Εργαστήριο Animation

Πρόσκληση συμμετοχής σε διαδικτυακό Εργαστήριο Animation

  Αν είσαι μαθητής ή μαθήτρια Γυμνασίου ή Λυκείου σχολείων του Νομού Ηλείας (εκτός Πύργου και Αμαλιάδας) και θες να συμμετάσχεις στο Πενθήμερο Κινηματογραφικό Εργαστήριο Animation “Έναν μύθο θα σας πω” του Φεστιβάλ Ολυμπίας μαζί με άλλα παιδιά της ηλικίας σου που μένουν σε άλλες περιοχές της Ηλείας, συμπλήρωσε την φόρμα μέχρι την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022.


  Το κινηματογραφικό εργαστήριο διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, σε συνεργασία με το Νεανικό Πλάνο, στο πλαίσιο του έργου “Έναν μύθο θα σας πω” που στοχεύει στη σύνδεση της νέας γενιάς με το πλούσιο ιστορικό, μυθολογικό και ευρύτερο πολιτισμικό υπόβαθρο της περιοχής του Νομού Ηλείας, μέσα από τη δημιουργική ενασχόληση με τον κινηματογράφο και την οπτικοακουστική τεχνολογία.

  Κατά τη διάρκεια ενός πενθήμερου κινηματογραφικού εργαστηρίου, διάρκειας 10 ωρών θα συνεργαστούν 10 μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου ή Λυκείου για τη δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους animation, υπό την καθοδήγηση ενός επαγγελματία animator. Το εργαστήριο σκοπεύει στην ανάδειξη και ενδυνάμωση των εκφραστικών δυνατοτήτων των παιδιών μέσω της τεχνικής του stop motion animation. Τα παιδιά θα δουλέψουν ομαδικά και συνεργατικά, και μέσω του δημιουργικού παιχνιδιού, των εικαστικών και των νέων τεχνολογιών θα δημιουργήσουν τη δική τους ταινία animation μικρού μήκους με θέμα από τους μύθους και την ιστορία της περιοχής τους.

  Ημέρες και ώρες διεξαγωγής εργαστηρίου:
  1ο Εργαστήριο Από Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου έως Παρασκευή 4 Μαρτίου
  2ο Εργαστήριο Από Δευτέρα 14 Μαρτίου έως Παρασκευή 18 Μαρτίου
  Ώρες: 17:00-19:00, (5-7μμ)

  Οι συναντήσεις θα γίνουν μέσω της πλατφόρμας zoom, και οι συμμετέχοντες/σες μαθητές και μαθήτριες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ηλ. υπολογιστή (laptop/desktop) με Windows10 και Ζoom.

  Εκπαιδευτής: Κώστας Κατράκης, animator

  Η πράξη «Ένα μύθο θα σας πω» υλοποιείται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους – Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ Φεστιβάλ Ολυμπίας), στο πλαίσιο του έργου “Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας”, (Κωδ. ΟΠΣΑΑ: 0010976845) σε διάφορες Τοπικές/Δημοτικές Κοινότητες του νομού Ηλείας/της περιοχής παρέμβασης και εντάσσεται στο Μέτρο 19, Υπομέτρο 19.2 “Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία τοπικών Κοινοτήτων, (ΤΑΠΤοΚ) του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, για παρεμβάσεις Δημοσίου χαρακτήρα”, Υποδράση 19.2.4.4 “Ενίσχυση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων” του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER.

  elGreek