Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » The Olympia Effect: Εργαστήριο Ανάπτυξης Σεναρίου

The Olympia Effect: Εργαστήριο Ανάπτυξης Σεναρίου

  Ένα Εργαστήριο Ανάπτυξης Σεναρίου Ταινιών για Παιδικό και Νεανικό Κοινό

  Πρόσκληση ενδιαφέροντος

  Έχετε πάθος για τη δημιουργία συναρπαστικών αφηγήσεων για παιδιά και νέους; Έχετε κάποια πρωτότυπη ιδέα για ένα σενάριο που θα μπορούσε να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων και να εμπνεύσει τη δημιουργικότητά τους; Αν ναι, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο Εργαστήριο Ανάπτυξης Σεναρίου THE OLYMPIA EFFECT.

  Σχετικά με το εργαστήριο:

  Το OLYMPIA EFFECT διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, με τη στήριξη της Αγοράς του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του προγράμματος Creative Europe MEDIA και στοχεύει να καλλιεργήσει έμπειρες και αναδυόμενες φωνές στην κινηματογραφική και οπτικοακουστική παραγωγή που απευθύνεται σε παιδιά και νέους, παρέχοντας ένα υποστηρικτικό περιβάλλον ανάπτυξης των ιδεών σε σενάρια. Μέσα από μια σειρά εργαστηρίων, one-on-one συνεδριών καθοδήγησης και ευκαιριών διαλόγου και παρουσίασης, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ιδέες τους σε σενάρια και να μάθουν τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για την επιτυχή προώθηση των ιδεών τους στον κινηματογραφικό και οπτικοακουστικό χώρο. Στόχος είναι η εμβάθυνση στα εργαλεία και τις μεθοδολογίες της αφήγησης υπό την οπτική γωνία του παιδιού, μέσα στο πλαίσιο του παιδικού και νεανικού κινηματογράφου.

  Το εργαστήριο συνδέεται οργανικά με το Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab, που οργανώνεται από το Φεστιβάλ Ολυμπίας απ’ το 2018 και επιχειρεί να συμβάλει στην εμβάθυνση των στόχων του και στην ανάπτυξη περαιτέρω δράσεων του Φεστιβάλ σε όλη την αλυσίδα της παραγωγής του κινηματογραφικού έργου.

  Το σχεδιασμό του εργαστηρίου έχουν εκπονήσει και θα υλοποιήσουν οι Γιώργος Αγγελόπουλος (σκηνοθέτης, σεναριογράφος, πρ. διευθυντής ανάπτυξης και παραγωγής ΕΚΚ), Λίνα Γιαννοπούλου (παραγωγός, μέλος οργανωτικής επιτροπής Φεστιβάλ Ολυμπίας), Αγάθη Δαρλάση (σύμβουλος storytelling, σκηνοθέτιδα, σεναριογράφος), Διονυσία Κοπανά (σκηνοθέτιδα-κινηματογραφίστρια).

  Τι ψάχνουμε:

  Αναζητούμε ευφάνταστες και πρωτότυπες ιστορίες που έχουν απήχηση σε παιδιά και νέους ηλικίας 5-18 ετών. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο είδος. Στο εργαστήριο γίνονται αποδεκτές ιδέες για σενάρια μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ ή animation. Ενθαρρύνουμε τους/τις δημιουργούς να υποβάλουν σενάρια που ψυχαγωγούν, εμπνέουν και εμπιστεύονται το παιδικό και νεανικό κοινό, χωρίς διδακτισμούς και υποτίμηση του βαθμού ωριμότητας των παιδιών και των νέων της εποχής μας.

  Γιατί να συμμετάσχετε:

  – Για να αποκτήστε πολύτιμες γνώσεις και σχολιασμό των ιδεών σας από επαγγελματίες του κλάδου.

  – Για να αναπτύξτε τις δεξιότητές σας στη συγγραφή σεναρίου μέσω πρακτικών εργαστηρίων και ασκήσεων.

  – Για να γνωρίσετε και να συνδεθείτε με συναδέλφους σας.

  – Για να δημιουργήσετε ευκαιρίες προώθησης του έργου σας σε πιθανούς παραγωγούς, στελέχη και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.

  – Για να επιδείξτε τη δημιουργικότητα και το πάθος σας για αφήγηση.

  Πώς να υποβάλετε αίτηση:

  Για να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής, χρειάζεται να προετοιμάσετε το ακόλουθο υλικό:

  ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ

  1. Logline
  2. Σύνοψη
  3. Treatment σεναρίου (5-10 σελίδες, τουλάχιστον 2.000 λέξεις)

  ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ

  1. Logline
  2. Σύνοψη
  3. Πρώτη γραφή σεναρίου

  ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

  1. Logline
  2. Treatment σεναρίου τουλάχιστον 1.000 λέξεων

  ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ANIMATION

  1. Logline
  2. Σύνοψη
  3. Treatment σεναρίου (5-10 σελίδες, τουλάχιστον 2.000 λέξεις)
  4. Οπτικό υλικό (π.χ. Moodboard)

  ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ANIMATION

  1. Logline
  2. Σύνοψη
  3. Πρώτη γραφή σεναρίου
  4. Οπτικό υλικό (π.χ. Moodboard)

  Σε όλες τις περιπτώσεις απαιτείται επίσης:

  1. Βιογραφικό σεναριογράφου
  2. Σκεπτικό προθέσεων ανάπτυξης σεναρίου
  3. Επιστολή ενδιαφέροντος (cover letter) για συμμετοχή στο Olympia Effect.

  Υποβάλετε αίτημα συμμετοχής

  Η αίτηση και το πρόσθετο υλικό υποβάλλονται στον παρακάτω σύνδεσμο έως και την Κυριακή 12 Μαΐου 2024.

  Για πληροφορίες σε σχέση με το εργαστήριο, μπορείτε να επικοινωνείτε στο email effect@olympiafestival.gr και στο 210-8664470.

  Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν. Ωστόσο, οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα ειδοποιηθούν μόνο επιλεγμένοι συμμετέχοντες. Οι δια ζώσης συναντήσεις είναι υποχρεωτικές και θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα Σάββατα και Κυριακές εντός της περιόδου Μαΐου-Ιουλίου 2024.

  elGreek