Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Οι προτάσεις που επιλέχθηκαν για το 6ο Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab

Οι προτάσεις που επιλέχθηκαν για το 6ο Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab

  Στο 6ο Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους υποβλήθηκαν 41 προτάσεις. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Δημήτρης Σπύρου και οι εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες του εργαστηρίου Γιώργος Αγγελόπουλος, Λίνα Γιαννοπούλου, Αγάθη Δαρλάση και Διονυσία Κοπανά αξιολόγησαν τις προτάσεις με τα παρακάτω κριτήρια:

  • Πρωτοτυπία και αυθεντικότητα της ιδέας
  • Εγγύτητα της ιδέας στο ζητούμενο παιδικό κοινό
  • Ρεαλιστικότητα της πρότασης ως προς τη δυνατότητα υλοποίησης
  • Σαφήνεια, αρτιότητα και συνοχή της ιδέας
  • Τήρηση των τυπικών όρων της προκήρυξης

  Η αξιολόγηση κατέληξε στην επιλογή 10 ιδεών που θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στο Pitching Lab και θα διεκδικήσουν τα βραβεία που αθλοθέτησαν το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και η ΕΡΤ ΑΕ, ύψους 3.000 Ευρώ έκαστο. Οι δύο προτάσεις που θα βραβευτούν θα ενισχυθούν επιπλέον με τεχνικές υπηρεσίες στην τελική φάση υλοποίησης των ταινιών. Η εταιρεία Authorwave προσφέρει, δωρεάν, υπηρεσίες Post-Production (Color Grading, DCP Mastering, Deliverables). Η εταιρεία SteFilm προσφέρει Color Correction, μίξη ήχου stereo, DCP Mastering. Η εταιρεία Massive Productions προσφέρει μίξη ήχου 5.1 σε μία ταινία. Το Νεανικό Πλάνο θα συνδράμει τους δημιουργούς στη διαμόρφωση των φακέλων τους και θα προσφέρει επίσης μεταφραστικές υπηρεσίες σε όλα τα στάδια μέχρι και την υλοποίηση των ταινιών.

  Οι επιλεγείσες προτάσεις είναι οι παρακάτω, σε αλφαβητική σειρά των δημιουργών τους:

  • Το τρίγωνο των Δ., του Ευάγγελου Βλαχάκη (σκηνοθέτης: Αλέξης Βαλσάμης)
  • Cuddle Party, της Ιωάννας Διγενάκη (παραγωγός: Μάνος Τζιβάκης)
  • Natural Selection, της Ίριδας Ζιόγκα
  • Μια κρυψώνα, της Φλώρας Ηλία
  • Τάπες, του Δημήτρη Θεοχαρίδη
  • Τα κοτσάνια, της Σοφίας Καλβουρτζή
  • Ξύσμα από πορτοκάλι, της Μάτας Κούρτη (σκηνοθέτρια: Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου)
  • Ημέρες του καλοκαιριού πριν τον χειμώνα, του Φίλιππου Παπάζογλου
  • Melpo, της Ines Perot
  • Κ20, του Αλέξανδρου Ρέλλου

  To 6o Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab θα υλοποιηθεί υβριδικά, παράλληλα με το 26ο Φεστιβάλ Ολυμπίας και την 23η Camera Zizanio και μεταξύ 25/11-8/12/2023. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του εργαστηρίου, έχουν εκπονήσει οι εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες Γιώργος Αγγελόπουλος, Λίνα Γιαννοπούλου, Αγάθη Δαρλάση και Διονυσία Κοπανά. Η τελική δημόσια παρουσίαση θα γίνει στα αγγλικά στον Πύργο Ηλείας στις 8/12, ενώπιον των κριτικών επιτροπών που συγκροτούν το ΕΚΚ και η ΕΡΤ, αλλά και παραγωγών απ’ την Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Οι παρουσιάσεις κρίνονται από κριτικές επιτροπές που θα ορίσουν θεσμικοί φορείς (Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΕΡΤ ΑΕ) και δύο προτάσεις βραβεύονται με χρηματικό βραβείο 3.000 ευρώ έκαστη.

  Οι δύο προτάσεις που θα βραβευτούν θα ενισχυθούν επιπλέον με τεχνικές υπηρεσίες στην τελική φάση υλοποίησης των ταινιών. Η εταιρεία Authorwave προσφέρει, δωρεάν, υπηρεσίες Post-Production (Color Grading, DCP Mastering, Deliverables). Η εταιρεία SteFilm προσφέρει Color Correction, μίξη ήχου stereo, DCP Mastering. Η εταιρεία Massive Productions προσφέρει μίξη ήχου 5.1 σε μία ταινία. Το Νεανικό Πλάνο θα συνδράμει τους δημιουργούς στη διαμόρφωση των φακέλων τους και θα προσφέρει επίσης μεταφραστικές υπηρεσίες σε όλα τα στάδια μέχρι και την υλοποίηση των ταινιών.

  Το Φεστιβάλ Ολυμπίας ευχαριστεί όσους υπέβαλαν προτάσεις και τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν να γράφουν σενάρια για ταινίες που ανήκουν στο είδος του “κινηματογράφου για παιδιά και νέους”, ενός είδους με κομβικό ρόλο για το σήμερα και το αύριο της αγαπημένης μας τέχνης, του κινηματογράφου. Σε αυτή την κατεύθυνση, το Φεστιβάλ θα ανακοινώσει το επόμενο διάστημα σχετικές πρωτοβουλίες, μέσω των οποίων θα βοηθηθούν και ορισμένες από τις προτάσεις που δεν επιλέχθηκαν για το φετινό εργαστήριο.

  Το 6ο Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη MEDIA.

  elGreek