Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » ΦΩΤΟΣΙΝΕΜΑ

ΦΩΤΟΣΙΝΕΜΑ

  Εκπαιδεύτρια:

  Στεφανία Χαρίτου

  Συμμετοχή:

  15 άτομα, απευθύνεται σε ηλικίες 15+

  Υλοποίηση:

  5 Δεκεμβρίου, διάρκεια 4 ώρες

  Το εργαστήρι αποτελεί ένα “κινηματογραφικό πείραμα” που αξιοποιεί ως εργαλεία τα κινητά τηλέφωνα και τις προσωπικές φωτογραφίες των συμμετεχόντων/ουσών. Οι συμμετέχοντες/ουσες καλούνται να επιλέξουν κάποιες φωτογραφίες από το άλμπουμ της κάμερας τους και να πειραματιστούν με τη δημιουργία και την αφήγηση μιας φωτογραφικής/κινηματογραφικής ιστορίας. 

  Οι συμμετέχοντες/ουσες θα συνδέσουν το καλώδιο φόρτισης σε υπολογιστή και θα παρουσιάσουν τις φωτογραφίες τους στην οθόνη για προτζέκτορα. Ενδεικτικά, μπορούν να ετοιμάσουν ένα κείμενο που συνοδεύει την κάθε φωτογραφία και αφηγείται σε voice-over την ιστορία ή να προσθέσουν μουσική, κτλ. Εναλλακτικά, μπορούν να φτιάξουν ένα powerpoint με τις φωτογραφίες τους, στο οποίο θα ενσωματώσουν την αφήγησή τους και θα το προβάλλουν στους/στις υπόλοιπους μαθητές/ριες. Στο εργαστήρι θα προσεγγίσουμε τεχνικές και πρακτικές όπως η self-performance ή το φωτορεπορτάζ και θα επεξεργαστούμε δημιουργικά εφήμερες εικόνες που συνήθως συνοδεύουν την καθημερινή μας επικοινωνία μέσω μηνυμάτων ή μέσω post στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

  Επιπλέον, στόχος του εργαστηρίου είναι να αναρωτηθούμε κατά πόσο αισθανόμαστε “δημόσια” εκτεθειμένοι σε αυτήν την άσκηση και θα προβληματιστούμε για το τι μοιραζόμαστε και σε ποιον. Απευθύνεται σε μαθητές/ριες όλων των τάξεων του Λυκείου και σε μαθητές/ριες της Τρίτης Γυμνασίου. Οι μαθητές/ριες χρειάζεται να έχουν μαζί τους το κινητό τους τηλέφωνο και να είναι προετοιμασμένοι/ες να πλοηγηθούμε στο φωτογραφικό τους υλικό.

  Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής

  Η φόρμα αφορά τα εργαστήρια για σχολεία. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων: 10 Νοεμβρίου 2023

  elGreek