Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Παίζουμε Σινεμά! | Επιδαπέδιο Ομαδικό Παιχνίδι

Παίζουμε Σινεμά! | Επιδαπέδιο Ομαδικό Παιχνίδι

  Εκπαιδεύτρια:

  Γιάννα Δεληγιάννη

  Συμμετοχή:

  20 άτομα, απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου

  Υλοποίηση:

  4-8 Δεκεμβρίου, διάρκεια 2 ώρες

  Σε συνέχεια των κινηματογραφικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας, αλλά και μετά την έκδοση του πρώτου εικονογραφημένου βιβλίου για παιδιά με θέμα τον κινηματογράφο, επεκτείνουμε το έργο μας και βρισκόμαστε σε θέση να εκπονήσουμε ένα νέο εργαλείο μάθησης και δημιουργικής ενασχόλησης με τον σύγχρονο πολιτισμό. Προτείνουμε ένα επιδαπέδιο παιχνίδι με γνωστικό αντικείμενο την Έβδομη Τέχνη.

  Το συγκεκριμένο παιχνίδι θα παίζεται από μικρές ομάδες παιδιών, αμέσως μετά από εργαστήρι της ιστορίας του κινηματογράφου και των πρωτοπόρων δημιουργών της έβδομης τέχνης. Σχεδιάζεται πολύ προσεκτικά εδώ και χρόνια, έχει λειτουργήσει ήδη ως επιτραπέζιο παιχνίδι/board game μέσα σε σχολικές τάξεις και σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, έχει αξιολογηθεί από εκπαιδευτικούς και ειδικούς παιδαγωγούς, το έχουμε ήδη μεταφέρει σε μεγαλύτερη κλίμακα και έχει λειτουργήσει ως επιδαπέδιο παιχνίδι σε σχολικές μονάδες από το Καστελλόριζο έως τον ακριτικό  Έβρο και τα Διαπόντια Νησιά.

  Το παιχνίδι λειτουργεί συνδυαστικά με το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα και αποτελεί μια ευχάριστη διαδικασία που μετουσιώνει τις νέες πληροφορίες που έλαβαν τα παιδιά σε βιωματική δραστηριότητα.

  Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής

  Η φόρμα αφορά τα εργαστήρια για σχολεία. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων: 10 Νοεμβρίου 2023

  elGreek