Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Νερό που ξεπηδάει απ’ τους αιώνες

Νερό που ξεπηδάει απ’ τους αιώνες

  Εκπαιδευτές: Αγνή Στρουμπούλη, αφηγήτρια & Σταύρος Παργινός, μουσικός

  απευθύνεται σε γυμνάσια και λύκεια, διάρκεια: 2 ώρες

  Καθώς οι φυσικοί και ιδιαίτερα οι υδάτινοι πόροι μειώνονται σ’ όλο τον κόσμο, σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα με αφηγήσεις και αφορμές-προκλήσεις προς τους μαθητές ώστε ν’ αναζητήσουν, να συνθέσουν, να δημιουργήσουν και να συνειδητοποιήσουν την σπουδαιότητα του νερού στη ζωή και τη δική τους καθημερινότητα. Μυθολογία, σελίδες ημερολογίου ενός παιδιού από την υποσαχάρια Αφρική, μέτρα που έλαβαν φέτος το καλοκαίρι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τη λειψυδρία, αφηγήσεις που μυθοποιούν τις μεταμορφώσεις και τη δύναμη του νερού, ηχητικές καταγραφές κ.ά. συνθέτουν ένα ενδιαφέρον εργαστήρι που προβληματίζει αλλά και ψυχαγωγεί τους μαθητές.

  Προετοιμασία: Στα παιδιά που θα συμμετάσχουν ζητάμε να καταγράψουν μια μαρτυρία από ενήλικο – ηλικιωμένο πρόσωπο του περιβάλλοντός τους και να την φέρουν μαζί τους ή καταγεγραμμένη και να μας την διαβάσουν, είτε να την αφηγηθούν τα ίδια.

  Το εργαστήριο πραγματοποιείται εντός σχολικών μονάδων σε συνεννόηση με τη Γραμματεία του Φεστιβάλ τηλ.6976971148 ή στο email zezaeirini@gmail.com
  elGreek