Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Ραφίκι

Ραφίκι

  Rafiki

  Νορβηγία / Έγχρωμη / 79′ / 2009

  Η Julie, η Mette και η Naisha είναι κολλητές. Παίζουν χιονοπόλεμο με τα αγόρια, κατεβαίνουν απότομες λοφοπλαγιές με έλκηθρο και ανυπομονούν να έρθουν τα Χριστούγεννα. Μια μέρα, η Naisha εξαφανίζεται ξαφνικά και κανείς δεν ξέρει τι απέγιναν η ίδια και η μητέρα της. Χωρίς να έχουν άλλο στοιχείο εκτός από μια διεύθυνση γραμμένη με αόρατη μελάνη, η Julie και η Mette παίρνουν λαθραία το νυχτερινό τρένο που πηγαίνει στη μεγάλη πόλη. Θα κατορθώσουν άραγε να ξαναβρούν την καλύτερή τους φίλη; Το πρόβλημα είναι ότι ο μπαμπάς της Julie είναι αστυνομικός, ότι η Julie και η Mette είναι μόλις εννιά χρόνων, ότι το Όσλο είναι πολύ μακριά κι ότι πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.

  Christian Lo

  Ο Christian Lo γεννήθηκε το 1977 και έχει σκηνοθετήσει τέσσερις βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες για παιδιά: “Punctured” (2001), “Iver” (2004), “Ramp” (2005) και “Baluba Runa” (2007). Προβλήθηκαν σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, έχουν βραβευτεί πολλές φορές και πουλήθηκαν σε διάφορους ευρωπαϊκούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Σπούδασε κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο Δημιουργικών Τεχνών (UCA) στην Αγγλία, όπου παρακολούθησε ένα τριετές BA (Hons) στην Παραγωγή Φιλμ και Βίντεο με ειδικότητα στη σκηνοθεσία. Από την αποφοίτησή του, το 2001, εργάζεται στην εταιρεία παραγωγής Filmbin με έδρα το Λίλεχαμερ, τη μοναδική νορβηγική εταιρεία παραγωγής που ασχολείται αποκλειστικά με την παραγωγή ταινιών για παιδιά και νέους. Ο Christian Lo πιστεύει ότι τα παιδιά είναι φανταστικό κοινό και ελπίζει να μπορέσει να τους προσφέρει υπέροχες κινηματογραφικές εμπειρίες, σαν εκείνες που θυμάται από την παιδική του ηλικία. Θεωρεί τη συνεργασία με τα παιδιά γόνιμη και διασκεδαστική, και έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη μέθοδο σκηνοθεσίας των παιδιών που δίνει στις ταινίες του ξεχωριστό τόνο. Το “Ραφίκι” είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του.


  Cast & Crew

  • σκηνοθεσία: Christian Lo
  • Σενάριο: Morten Hovland
  • Φωτογραφία: Bjorn Stale Bratberg
  • Μοντάζ: Arild Tryggestad
  • Μουσική: Eirik Myhr
  • Σχεδιασμός Ήχου: Gisle Tveito
  • Ερμηνείες: Ane Dahl Torp, Anders Baasmo Christiansen, Andrea Baein Hovig, Jon Oigarden, Terese Mungai, Jonathan Espolin Johnson, Regine Stokkevag Eide, Tom Larsen, Ado Johanna Girirpio, Live Marie Runde
  • Παραγωγός: Trine Aadalen Lo
  elGreek