Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Keep Festive

Keep Festive

  Για μια ασφαλή και ευχάριστη φεστιβαλική εμπειρία

  Το δίκτυο Keep Festive ιδρύθηκε για να συμβάλλει στη δημιουργία ενός ασφαλούς χώρου στα φεστιβάλ και εκδηλώσεις, όπως αυτός ορίζεται στην ιδρυτική πράξη του Keep Festive. Τα μέλη συνεργάζονται στενά για την ανάπτυξη της κοινότητας και την εφαρμογή των αρχών του Keep Festive. Αυτό σημαίνει ότι το Φεστιβάλ παρέχει ένα φιλικό, υποστηρικτικό και χωρίς παρενοχλήσεις περιβάλλον για όλα τα άτομα, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή έκφρασης φύλου, αναπηρίας, εμφάνισης, εθνότητας, θρησκείας, πεποιθήσεων ή άλλης ταυτότητας.

  Οι κατευθυντήριες γραμμές μας:

  Αναμένουμε από όλα τα άτομα που συμμετέχουν στο φεστιβάλ να σέβονται τις κατευθυντήριες γραμμές και να μην υποθέτουν τη συναίνεση ενός άλλου ατόμου: το όχι σημαίνει όχι σε κάθε είδος αλληλεπίδρασης. Κάθε άτομο έχει δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό.

  Δεν πρέπει να γίνονται γενικεύσεις ή υποθέσεις σχετικά με το υπόβαθρο, τις εμπειρίες, το φύλο ή τη σεξουαλικότητα κανενός ατόμου. Κάθε άτομο που συμμετέχει στο φεστιβάλ θα πρέπει να κατανοήσει συνολικά και χωρίς εξαιρέσεις, ότι προερχόμαστε από διαφορετικά περιβάλλοντα και έχουμε διαφορετικές εμπειρίες με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είναι πιθανό να διαφωνούμε σε διάφορα πράγματα. Ωστόσο, σε κάθε αλληλεπίδραση το κάθε άτομο θα πρέπει να επιδεικνύει σεβασμό και να αναλαμβάνει την ευθύνη για τα λόγια, τις πράξεις και τους λανθασμένους χειρισμούς του. Μερικές φορές, μια συγγνώμη είναι απαραίτητη.

  Για ποιες συμπεριφορές μιλάμε;

  Το Keep Festive κρίνει τις ακόλουθες μορφές συμπεριφοράς ως ακατάλληλες και ανεπιθύμητες στα φεστιβάλ και τις εκδηλώσεις των μελών του:

  Απειλητική, διακριτική, ασεβή ή παρενοχλητική συμπεριφορά. Αυτή μπορεί να περιλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται σε: σωματική ή λεκτική υποτίμηση, κακοποίηση ή κακή συμπεριφορά, σεξουαλική επίθεση ή ανεπιθύμητη σεξουαλική απεύθυνση ή προσέγγιση- παρακολούθηση/stalking ή εκφοβισμό.

  Ποια είναι τα βήματα για τη διαχείριση τέτοιων περιστατικών;

  Το Φεστιβάλ προβάλλει το αναγκαίο ενημερωτικό υλικό για να βρουν τα ενδιαφερόμενα άτομα λεπτομέρειες για να αναφέρουν ένα περιστατικό. Τα ενδιαφερόμενα άτομα απευθύνονται σε άτομα αναφοράς του Φεστιβάλ, στα οποία μπορεί με απόλυτη εχεμύθεια και σεβασμό στο βίωμά του, να αναφέρει το περιστατικό.

  Στην περίπτωση του Φεστιβάλ Ολυμπίας και των συνεργατών του, τα άτομα εμπιστοσύνης που μπορείτε να προσεγγίσετε είναι:

  η Ναταλία Σπυροπούλου spyropoulou@olympiafestival.gr

  και ο Μανώλης Μελισσουργός melissourgos@olympiafestival.gr

  Το προσωπικό του Φεστιβάλ είναι καταρτισμένο ώστε να μπορεί να διαχειριστεί κάθε σχετικό περιστατικό. Με προστασία της ανωνυμίας του ατόμου που καταγγέλει, τα αρμόδια άτομα του Φεστιβάλ αφού καταγράψουν το περιστατικό και ενημερώσουν αναλυτικά το άτομο που καταγγέλει, ξεκινούν άμεσα την διαδικασία διαχείρισης του περιστατικού ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια του ατόμου, αλλά και του συνόλου.

  Το Φεστιβάλ οφείλει και πρέπει να είναι μια δημιουργική και ευχάριστη εμπειρία για όλες και όλους!

  Εμπιστευόμαστε το βίωμά μας και απευθυνόμαστε στα αρμόδια άτομα.

  Κάθε άτομο έχει δικαίωμα στην ασφάλεια!

  elGreek