Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

  Μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς πρέπει να περιλαμβάνει ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά και τους νέους στον Πολιτισμό και την Παιδεία. Τα παιδιά και οι νέοι είναι συνήθως τα πρώτα θύματα των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων. Αυτές οι ανισότητες, αλλά και γενικότερα η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός, στερούν από τα παιδιά βασικά δικαιώματα τα οποία διατυπώνονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Άσκηση των Δικαιωμάτων του Παιδιού, στη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού κλπ.

  Στην κατεύθυνση της άμβλυνσης αυτών των ανισοτήτων και της ευαισθητοποίησης του κοινού και των θεσμών γύρω από την ύπαρξή τους, φέτος οργανώνουμε κινηματογραφικό αφιέρωμα με ποικίλες δράσεις που θα υλοποιηθούν και στις τρεις ενότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας).

  Το αφιέρωμα περιλαμβάνει:

  • Βιωματικό Workshop «Κινούμενο σώμα που ηχεί και συνδέει»: Συμπεριληπτικό εργαστήριο body music και παράλληλη δημιουργία καθολικά προσβάσιμου videodance για ομάδα έως 15 εφήβων [ή εφήβων με γονείς] με ή χωρίς οπτική ή ακουστική αναπηρία. Η Γιώτα Πεκλάρη [χορογράφος] και η Χρυσάνθη Μπαδέκα [κινηματογραφίστρια] οδηγούν μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή, βιωματική και θεραπευτική εμπειρία, δίνοντας τη δυνατότητα σε ακούοντες, μη ακούοντες, βλέποντες, μη βλέποντες, έφηβους με ή χωρίς μορφές ακουστικής ή οπτικής αναπηρίας, να συναντηθούν με αφορμή μια καλλιτεχνική δράση. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα.
  • “Όλοι μαζί στον κινηματογράφο”: Ειδικές συμπεριληπτικές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με φορείς του αναπηρικού κινήματος στις περιφερειακές ενότητες της ΠΔΕ, βασισμένες σε κινηματογραφικές προβολές καθολικά προσβάσιμων ταινιών.
  • Cinematic PsychoEDU: Ψυχοεκπαιδευτικές παρεμβάσεις με εργαλείο τον κινηματογράφο. Ένα εργαστήριο με υπεύθυνη την συνεργάτιδά μας ψυχολόγο και εκπαιδευτικό Αδαμαντία Ζαφειροπούλου. 
  • Δωρεάν κινηματογραφικές προβολές για σχολεία στις περιφερειακές ενότητας Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.
  elGreek