Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Για μια χούφτα σταφίδες – Γυμνάσιο Ζαχάρως

Για μια χούφτα σταφίδες – Γυμνάσιο Ζαχάρως

  Documentary, 10′
  Γυμνάσιο Ζαχάρως
  10-14 Οκτωβρίου 2022

  Η ταινία αναφέρεται στην αξία της σταφίδας στα χρόνια της Κατοχής και στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις σταφιδαποθήκες του Κακοβάτου τον Μάιο του 1943.

  Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Διονυσία Κοπανά, σκηνοθέτις
  Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Κουτσούκου Μαρία, Μακρή Πανωραία
  Μοντάζ: Βαγγέλης Κατσιγιάννης

  Διευθυντής Σχολείου: Κατερίνα Σταματοπούλου

  Έλαβαν μέρος οι μαθητές και οι μαθήτριες (με αλφαβητική σειρά): Αλεξανδροπούλου Μαρία, Αλτάνης Χαράλαμπος, Αναστασοπούλου Ευσταθία, Ζαχαροπούλου Αθηνά, Καραχρήστου Φωτεινή, Κυριακοπούλου Φωτεινή, Κωτσάκη Ναταλία, Μητροπούλου Λουΐζα, Νικολόπουλος Σπύρος, Σαντάρμης Χαράλαμπος, Τριπύλα Δέσποινα, Χριστόπουλος Γεώργιος.

  Ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή τους με τις συνεντεύξεις που μας παραχώρησαν ευγενικά: κα. Βαρβάρα Βλάμη (το γένος Καλλιφείδα), κα. Δέσποινα Δούκα – Κανέλλου, κ. Γεώργιο Αθανασούλια, κ. Γεώργιο Χριστόπουλο, κ. Γρηγόριο Κανέλλη.

  Ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή τους στην ιστορική έρευνα, με την παραχώρηση φωτογραφιών και αρχειακού υλικού: κα. Αθανασία Ατσαλάκη- Γραμματικού, κα. Μαρία Δούκα – Αναγνωστοπούλου, κ. Αριστείδη Χριστόπουλο, κ. Δήμο Μιχαλόπουλο, κ. Διονύσιο Τραμπαδώρο, κ. Κωνσταντίνο Δούκα, κ. Σπύρο Μανουσόπουλο, κ. Δημήτριο Θεοδωρόπουλο.

  Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την πολύτιμη συμβολή: τον Ληξίαρχο Κ. Ιωάννη Μεταξαράκη και την κα Ευσταθία Δούκα – Μπαντέ που μας εμπιστεύθηκε το ημερολόγιο του πατέρα της – αγωνιστή Λευτέρη Δούκα με την πολύτιμη μαρτυρία του.

  Το κινηματογραφικό εργαστήριο ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ο μαύρος χρυσός της Ηλείας – Η προφορική ιστορία της κορινθιακής σταφίδας και η κινηματογραφική καταγραφή της» του Νεανικού Πλάνου, υπό την αιγίδα και με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

  Σχεδιασμός, οργάνωση και διαχείριση εκπ. προγράμματος Κώστας Κορρές

  Παραγωγή Νεανικό Πλάνο και Φεστιβάλ Ολυμπίας, 2022

  elGreek