Skip to content
Home » Σουηδικά Κεφτεδάκια

Σουηδικά Κεφτεδάκια

    Swedish Meatballs

    Σουηδία / Έγχρωμη / 7′ / 2010

    Ένα νεαρό κεφτεδάκι ανακαλύπτει τον κόσμο μαζί με την οικογένεια του, με μια απλή και δραματική μορφή που αναδεικνύει σημαντικά ζητήματα για τις αξίες και τα συναισθήματα των ανθρώπων.

    Johan Hagelback

    Γεννήθηκε στη Σκοκχόλμη. Σπούδασε στη Σχολή Τεχνών, στο τμήμα γραφικού σχεδίου (1964-1968 και κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως διευθυντής φωτογραφίας στο Λονδίνο και το Άμστερνταμ. Προσλήφθηκε στην εταιρεία GK Film AB στις αρχές της δεκαετίας του εβδομήντα όπου γύρισε μικρού μήκους ταινίες για παιδιά βασισμένες σε δικές του πρωτότυπες ιδέες. Αυτές κέρδισαν διεθνή βραβεία. Έπειτα άρχισε να κάνει δικές του παραγωγές. Το 1992, άρχισε να ζωγραφίζει με γιαούρτι. Επίσης μπορεί να μιμηθεί πολύ πειστικά τη φωνή του βατραχιού.


    Cast & Crew

    • direction: Johan Hagelback
    • Screenplay: Johan Hagelback
    • producer:: Johan Hagelback

    filmography

    • Fangelsegymet Jailhouse-gym (2010)
    • The Bed Jumpers (2010)
    • The Hooever (2006)
    • Alfred (2009)
    • Pilgiftsgrodorna 2-3 (2009)
    • Big Time Smugglers (2009)
    • The Hours (2008)
    • Panic Painter (2008)
    • Travelling Theater Company (2007)
    • Poison Arrow Frogs (2006)
    • Never Hesitate (2005)
    • Warmer Upper (2004)
    • The Last Chance (2003)
    • Ulla the Cuckoo (2002)
    • Karl Sundlov and the Corner (2001)
    • Reindeer Scoring in Jukkasjarvi (1996)
    • Hagelback’s Lunch Breaks (1992)
    • In the Forest (1990)
    • Chalres Nonsens (1987)
    • Fish and Chips (1984)
    en_USEnglish