Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Tα Κροκοδειλάκια Επιστρέφουν

Tα Κροκοδειλάκια Επιστρέφουν

  The Crocodiles Strike Back

  Γερμανία / Έγχρωμη / 90′ / 2010

  Καλοκαιρινές διακοπές, τα πρώτα τρυφερά ρομαντικά σκιρτήματα και ωραίο καινοπύριο λημέρι για τη συμμορία – η ζωή θα ηταν τέλεια για τα Κροκοδειλάκια αν δεν υπήρχαν τα περίεργα συμβάντα στο εργοστάσιο όπου δουλεύουν οι γονείς του Ollie και της Maria. Το εργοστάσιο αντιμετωπίζει περικοπές, ίσως ακόμα και λουκέτο, πράγμα που σημαίνει ότι οι γονείς τους μπορεί να χάσουν την δουλειά τους, ακόμα και το σπίτι τους. Αυτό θα σήμαινε το τέλος για τα Κροκοδειλάκια: αν ο Ollie και η Maria μετακομίσουν, δεν θα μείνει συμμορία ούτε για τον Hannes, τον Kai, τον Jorgo, τον Frank και τον Peter! Άρα όπως είναι φυσικό, τα Κροκοδειλάκια θα κάνουν τα πάντα για να ξεδιαλύνουν τα μυστηριώδη ατυχήματα στο εργοστάσιο όπως καταδιώξεις και κόλπα που κόβουν την ανάσα και μυστικές έρευνες. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να δεχτουν να τα μεταμορφώσει η φοβερά ενοχλητική ξαδέλφη του Kai από την μεγάλη πόλη, η Jenny, ώστε να μπούν απαρατήρητα στο πιο ιν κλαμπ της πόλης. Τα Κροκοδειλάκια σανιδώνουν το γκάζι και προχωρούν ολοταχώς -με ποδήλατα και φτιαγμένα αναπηρικά καροτσάκια – στην επόμενη περιπέτεια τους.

  Christian Ditter

  Ο Christian Ditter γεννήθηκε στο Γκίσεν το 1977. Φοίτησε στην κινηματογραφική σχολή του Μονάχου HFF Hochschule für Fernsehen und Film München και βραβεύτηκε σε εθνικά και διεθνή φεστιβάλ με τις μικρού μήκους ταινίες του “Verzaubert” (2000) και “Grounded” (2003). Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του με τίτλο “Γαλλικά για αρχαρίους”, που έγινε με διεθνή χρηματοδότηση και παραγωγή, ανέβηκε στην κορυφή του γερμανικού μποξ-όφις το καλοκαίρι του 2006. Στη συνέχεια, σκηνοθέτησε τη βραβευμένη με το βραβείο Γκριμ και το γερμανικό τηλεοπτικό βραβείο “Τουρκικά για αρχαρίους” (2007) και την επιτυχημένη σειρά του RTL “Το ημερολόγιο του γιατρού” (2008). Το 2008 σκηνοθέτησε τη θεατρική διασκευή του κλασικού παιδικού βιβλίου “Τα Κροκοδειλάκια” του Max von der Grün, με την οποία κέρδισε τον “Λευκό Ελέφαντα” καθώς και το βραβείο σεναρίου “Kid Tiger” από το ομοσπονδιακό συμβούλιο κινηματογράφου και το παιδικό κανάλι KI.KA.


  Cast & Crew

  • direction: Christian Ditter
  • Screenplay: Neil Ennever, Christian Ditter
  • Cinematography: Christian Rein
  • Editing: Ueli Christen
  • music: Heiko Maile
  • Film Cast: Nick Romeo Reimann, Fabian Halbig, Leonie Tepe, Manuel Steitz, Javidan Imani, Robin Walter, David Hürten, Ella-Maria Gollmer, Nora Tschirner, Maria Schrader, Smudo, Esther Schweins, Dietmar Bär, Raoul Brauner, Roman Brauner
  • producer:: Christian Becker, Lena Olbrich

  Filmography

  • The Crocodiles (2009)
  • The Crocodiles-Doctor’s diary (2008)
  en_USEnglish