Skip to content
Home » Τα Χρόνια της Σιωπής

Τα Χρόνια της Σιωπής

    Los Αnos del Silencio

    Ισπανία / Έγχρωμη / 18′ / 2009

    Στην μεταπολεμική Ισπανία, ένας σιγανός ψίθυρος τραβά την προσοχή ενός αγοριού που ψάχνει να βρεί την μητέρα του κοιτώντας ανήσυχα από το παράθυρο. Οι μεγάλοι του λένε αμήχανα ότι ο παράξενος ήχος ακούγεται από κάποια μακρινή καταιγίδα αλλά εκείνος σύντομα θα ανακαλύψει την αλήθεια που θα του αλλάξει για πάντα τη ζωή.

    Marcel Leal

    Ξεκίνησε τις σπουδές του στη σκηνοθεσία στο Κέντρο Κινηματογραφικών Σπουδών της Καταλωνίας αφού πήρε Bachelor Μηχανικού Βιομηχανίας και δίπλωμα μουσικής στη φλογέρα. Κατά τη διάρκεια των κινηματογραφικών σπουδών του παρακολούθησε μεταξύ άλλων διαλέξεις των Patricio Guzman, Jose Luis Guerin, Michel Gaztambide, Luis Aller και Ricardo Iscar. Παράλληλα με τα οπτικοακουστικά έργα του, εργάζεται ως δάσκαλος φλογέρας, μουσικής και νέων τεχνολογιών στο Ωδείο της Βαρκελώνης. Επίσης διδάσκει ένα θερινό σεμινάριο και παίζει μουσική με το “Duo cherzo”, ένα μουσικό συγκρότημα που ειδικεύεται στην παρουσίαση πρωτότυπου ρεπερτορίου γραμμένου για φλογέρα και πιάνο.


    Cast & Crew

    • direction: Marcel Leal
    • Screenplay: Marcel Leal
    • Cinematography: Inigo Zubicaray
    • Editing: Aitor Guinea
    • music: Alejandro Civilotti
    • Sound Design: Eva Valino
    • Film Cast: Maria Ruiz, Pol Fernandez, Jordi Banacolocha, Carmen Garcia, Ivan Morales, Aron Piper, Vicenc Mayol, Josep Ducat, Jordi Barrios, Vicenc Leal
    • producer:: Antonia Casado

    filmography

    • Los anos del silencio (2009)
    • Vida mia (2007)
    • Otra forma de curar (2007)
    • Las horas inciertas (2005)
    • A las puertas de Hades (2003)
    • Camarera del amor (2002)
    en_USEnglish