Skip to content
Home » Ο χειμώνας της Τζιλ και της Τζοϊ

Ο χειμώνας της Τζιλ και της Τζοϊ

    Jill and Joy’s winter

    Φινλανδία / Έγχρωμη / 81′ / 2015

    Η Τζιλ και η Τζόι θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένες από τα περισσότερα κορίτσια, καθώς ζουν στο δικό τους σπίτι που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τις ίδιες. Κάποιο βράδυ του Δεκέμβρη, ένα λιλιπούτειο αυτοκίνητο, ίσα – ίσα στο μέγεθος ενός κουτιού παπουτσιών, παρκάρει έξω από το σπίτι τους και μια μικροσκοπική οικογένεια κατεβαίνει, η άστεγη οικογένεια των ΜακMικρούληδων. Η οικογένεια μένει μαζί με τα κορίτσια, αλλά σύντομα οι Μακμικρούληδες θα συνειδητοποιήσουν, ότι δεν έχουν όλοι οι μεγάλοι άνθρωποι καλές προθέσεις.

    Saara Cantell

    Η Saara Cantell (Ελσίνκι, 1968) είναι ανεξάρτητη σκηνοθέτις και σεναριογράφος. Το 2011 πήρε διδακτορικό στις Τέχνες, χάρη σε διατριβή της πάνω στα τα αφηγηματικά εργαλεία ταινιών μικρού μήκους για παιδιά κάτω των 15 ετών. Έχει βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο Ποιότητας όπως και με το Κρατικό Βραβείο Κινηματογραφικής Ταινίας. Υπήρξε επίσης υποψήφια για τα Φινλανδικά «Όσκαρ», τα βραβεία Γιούσι, ενώ ανακηρύχθηκε «Σκηνοθέτις της χρονιάς», το 2010.


    Cast & Crew

    • direction: Saara Cantell
    • Screenplay: Sami Keski-Vähälä
    • Cinematography: Marita Hällfors
    • Editing: Anne Lakanen
    • music: Anna-Mari Kähärä
    • Sound Design: Pietari Koskinen
    • Film Cast: Aava Merikanto, Lilja Lehto, Jaakko Saariluoma, Johanna Af Schultén, Elina Knihtilä, Kiti Kokkonen, Aleksis Koistinen, Joonas Saartamo, Anna-Leena Sipilä, Leena Uotila, Samuli Vauramo, Nka Kallén, Eija Ahvo
    • producer:: Teea Hyytiä, Sari Lempiäinen

    filmography

    • Devils bride (2016)
    • Jill and Joy’s Winter (2015)
    • Jill and Joy (2014)
    • The Two and Only (2013)
    • The Stars Above (2012)
    • Heartbeats (2010)
    • Unna & Nuuk (2006)
    • The Great Journey (2005)
    • Portrait (2003)
    en_USEnglish