Skip to content
Home » Το στόμα της κόλασης

Το στόμα της κόλασης

    Mouth of Hell

    Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία, Σκωτία / Έγχρωμη / 16′ / 2015

    Η Ζαρία, στην Ινδία, είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στη γη. Υπόγειες φωτιές, καπνός και επικίνδυνες αναθυμιάσεις που βγαίνουν από τις ρωγμές της γης. Εδώ ζει ο Ανάντ, ένα οκτάχρονο αγόρι που μαζεύει κάρβουνο και το πουλά σε τοπικές αγορές, προσπαθώντας να επιβιώσει μαζί με την άρρωστη μητέρα του. Μια μέρα, μια τυχαία συνάντηση αλλάζει για πάντα την ζωή του.

    Samir Mehanovic

    Βόσνιος σκηνοθέτης, παραγωγός, σεναριογράφος. Επίσης, θεατρικός σκηνοθέτης. Έφυγε από τη Βοσνία κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου και μετακόμισε στη Σκωτία, όπου άρχισε να σκηνοθετεί για το θέατρο στο Εδιμβούργο. Μικρός, εργαζόταν ως ταξιθέτης και θυρωρός στο Mosa Pijade, το Βοσνιακό Πολιτιστικό Κέντρο στην Τούζλα και γοητεύτηκε από τα έργα που παρουσίαζαν διάφοροι θίασοι. Τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη από το BAFTA της Σκωτίας, για την μικρού μήκους ταινία “The Way We Played”.


    Cast & Crew

    • direction: Samir Mehanovic
    • Screenplay: Samir Mehanovic, Bart Gavigan
    • Cinematography: David Alexander Elder
    • Editing: Renee Edwards, John Gow
    • music: Nigel Osborne
    • Sound Design: John Cobban, Rajendra Hegde
    • Film Cast: Suraj Mondal, Ramanjit Kaur, Taranjit Kaur
    • producer:: Michael Wilson, Ailie Smith, Mark Evans

    filmography

    • The fog of Srebrenica (2015)
    • Silent War Bekaa Salley (2014)
    • Richard and I (2008)
    • Class enemy: a message from Sarajevo (2008)
    • The way we played (2005)
    • Game over (2003)
    • Pigs flying pink (2001)
    en_USEnglish