Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Το ονομά μου είναι Έμιλυ

Το ονομά μου είναι Έμιλυ

  My name is Emily

  Ιρλανδία / Ασπρόμαυρη / 94′ / 2015

  Στα 16η της γενέθλια, η Έμιλι, μαζί με τον καινούργιο της φίλο Άρντεν, σχεδιάζει την απόδραση του προβληματικού της βιολογικού πατέρα από ένα ψυχιατρικό ίδρυμα.

  Simon Fitzmaurice

  Ο Simon Fitzmaurice είναι βραβευμένος συγγραφέας και σκηνοθέτης. Οι ταινίες του έχουν προβληθεί σε διεθνή φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και έχουν βραβευτεί στην Ιρλανδία και το εξωτερικό. Είναι κάτοχος Μάστερ στην Αγγλοϊρλανδική λογοτεχνία και δραματουργία, όπως και στην Θεωρία του Κινηματογράφου και στην Παραγωγή. Τα διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί στις λίστες του Hennessy Literary Award και τα ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί στην τετραμηνιαία επιθεώρηση West 47. Ζει στο Γκρέιστοουνw (Ιρλανδία) με την γυναίκα του Ρουθ, τα πέντε παιδιά τους Τζακ, Ράιφ, Άρντεν, Σάντι και Χάντερ και τον Πάπι, το κυνηγετικό Μπασέ. Λίγο μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου μικρού μήκους φιλμ του, ο Σάιμον διαγνώστηκε με Aμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση (ALS), (για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με την εκφυλιστική ασθένεια, οργανώθηκε και το δημοφιλές viral δρώμενο ice – bucket challenge, το 2014). Όντας πλέον εντελώς παράλυτος, ο Φιτζμόρις τύπωσε το σενάριο για το φιλμ μέσω του λογισμικού αναγνώρισης της κίνησης των ματιών «Eye Gaze». Με τον ίδιο τρόπο επικοινωνίας σκηνοθέτησε αργότερα το φιλμ, σε γυρίσματα που κράτησαν έξι εβδομάδες από τον Αϋγουστο ως το Σεπτέμβριο του 2015.


  Cast & Crew

  • direction: Simon Fitzmaurice
  • Screenplay: Simon Fitzmaurice
  • Cinematography: Seamus Deasy
  • Editing: Emer Reynolds
  • Film Cast: Evanna Lynch, George Webster, Michael Smiley, Barry McGovern, Martin McCann, Stella McCusker, Sarah Minto, Deirdre Mullins, Ally Ní Chiaráin, Declan Conlon, Ali White, Cathy Belton, Michael Hough, Dónall Ó’Héalaí, John Travers, Catherine Walsh
  • producer:: Lesley McKimm, Kathryn Kennedy
  en_USEnglish