Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Ο Γιαντικόνε

Ο Γιαντικόνε

    Yaadikoone

    Γαλλία, Σενεγάλη / Έγχρωμη / 22′ / 2016

    Η εποχή των βροχών πλησιάζει κι ο εννιάχρονος Γιαντικόνε, κατά λάθος, σπάζει την σκεπή του σπιτιού του με τη μπάλα του. Ο Γιάντι αποφασίζει να φτιάξει μόνος του την αναθεματισμένη σκεπή. Στην προσπάθειά του, θα ακούσει την ιστορία ενός άλλου «Γιαντικόνε», φημισμένου ληστή της δεκαετίας του 50, ο οποίος έμεινε στη συλλογική ανάμνηση των λαϊκών ανθρώπων σαν «ο Σενεγαλέζος Ρομπέν των Δασών».

    Marc Picavez

    Μετά από σπουδές ανθρωπολογίας, ο Mark Picavez ίδρυσε τον σύλλογο Makiz’Art και γύρισε την πρώτη του ταινία. Στη συνέχεια έστησε την δική του βίντεο εγκατάσταση «Seamen’s Club» στο Σεντ Ναζέρ, μια παραγωγή του LIFE (Lieu International des Formes Emergentes). Το «Γιαντικόνε» είναι εμπνευσμένο από το σενάριο για μεγάλου μήκους ταινία «Dakar en attendant la pluie», το οποίο έγραψε και επεξεργάστηκε μαζί με τον Massaër Dieng πριν τον θάνατο του τελευταίου. Η μοίρα αυτού του πρότζεκτ, είναι η επανασυγγραφή του σεναρίου.


    Cast & Crew

    • direction: Marc Picavez
    • Screenplay: Marc Picavez
    • Cinematography: Rémi Mazet
    • Editing: David Zard
    • music: Carla Pallone
    • Sound Design: Jérémie Halbert
    • Film Cast: Baye Doudou BARRY, Arame MARIKO

    Filmography

    • Yaadikoone (2015)
    • Sea is my country (2015)
    • Seamen’s club (2013)
    • Le monde est derniere nous (2013)
    • Agosto (2010)
    • France-Bresil et autres histoires (2007)
    • Bul Déconné! (2005)
    en_USEnglish