Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Λυρικοί Μικρομηκάδες: Δηλώστε συμμετοχή

Λυρικοί Μικρομηκάδες: Δηλώστε συμμετοχή

  Βιωματικό κινηματογραφικό εργαστήριο για παιδιά Γυμνασίου

  Μέγας δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣΙΣΝ LOGO

  Οι Λυρικοί Μικρομηκάδες, το βιωματικό κινηματογραφικό εργαστήριο για παιδιά Γυμνασίου, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά. Οι συμμετέχοντες κρατώντας μία κάμερα θα περιπλανηθούν στους παρασκηνιακούς χώρους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θα ξεκλειδώσουν το βεστιάριο και το φροντιστήριο της όπερας, θα παρακολουθήσουν τη λειτουργία των μηχανισμών της εντυπωσιακά μεγάλης θεατρικής σκηνής και θα κρυφοκοιτάξουν μια πρόβα μπαλέτου, χορωδίας και ορχήστρας. Και όλα αυτά για να αποτυπώσουν στον φακό τα συναρπαστικά μυστικά που κρύβονται στα διάφορα στάδια δημιουργίας μιας λυρικής παράστασης.

  Κατά τη διαδικασία, τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τη γλώσσα του κινηματογράφου, τα εκφραστικά του μέσα, τις τεχνικές και τις βασικές αρχές σκηνοθεσίας, και θα καθοδηγηθούν στη διερεύνηση του επιλεγμένου θέματος και τη δημιουργία σεναριακού σχεδιάσματος. Επιπλέον, θα εμπλακούν στην οργάνωση των γυρισμάτων και θα μοιραστούν τους ρόλους του κινηματογραφικού συνεργείου μπροστά και πίσω από την κάμερα.

  Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις συναντήσεις διάρκειας τριών ωρών, στις 15, 22, 29 Οκτωβρίου & 19 Νοεμβρίου 2022, στο πλαίσιο του οποίου θα συγκροτηθεί από τους συμμετέχοντες μια ομάδα παραγωγής μιας ταινίας μικρού μήκους. Η ταινία που θα γυριστεί θα συμμετάσχει στην 22η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio (3-10 Δεκεμβρίου 2022).

  Ηλικίες: Παιδιά Γυμνασίου

  Σχεδιασμός: Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ και Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & για Νέους

  Υπεύθυνη συντονισμού / Υλοποίηση: Νικολέτα Λεούση

  Ημερομηνίες & ώρες υλοποίησης: 15, 22, 29 Οκτωβρίου & 19 Νοεμβρίου 2022, θ.α.

  Υποβολή συμμετοχής από 4 Οκτωβρίου έως 9 Οκτωβρίου 2022 αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε here

  Χορηγός Εκπαιδευτικού Προγράμματος

  peiraioslogo
  en_USEnglish