Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Σχολεία από όλη την Ελλάδα στο 21ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

Σχολεία από όλη την Ελλάδα στο 21ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

    Το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, το μοναδικό αυτό υπέροχο ταξίδι στον κόσμο του κινηματογράφου και η 18η Camera Zizanio που γίνεται δίαυλος έκφρασης για τις ανησυχίες, τα όνειρα και τις δημιουργικές αναζητήσεις των παιδιών και των εφήβων από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο, αποτελούν πόλο έλξης και αφορμή αναζήτησης όχι μόνο για τα παιδιά των σχολείων της Ηλείας. Η δυναμική του Φεστιβάλ δεν περιορίζεται από τυπικά γεωγραφικά νοητά σύνορα, καθώς η κόκκινη πεταλούδα του μεταδίδει τον παλμό και τις αξίες του παντού στο πέρασμά της.

    Έτσι, το υπέροχο αυτό ταξίδι στον κόσμο του κινηματογράφου όπως τον χαράσσουν τα ίδια τα παιδιά, η μεγαλύτερη νεανική και παιδική γιορτή της χώρας, το μοναδικό κινηματογραφικό φεστιβάλ στην Ελλάδα με αποδέκτες παιδιά και νέους, αποκτά διαρκώς νέους νεαρούς θεατές από ολόκληρη την Ελλάδα.

    Φέτος στην πιο χαρούμενη κινηματογραφική γιορτή της Ελλάδας, παιδιά από περισσότερα από 20 σχολεία επισκέπτονται την Ηλεία για να δουν ταινίες και να παρακολουθήσουν εργαστήρια και σεμινάρια και αποδεικνύουν με την ενθουσιώδη συμμετοχή τους ότι το Φεστιβάλ αποτελεί για αυτά ένα ανοιχτό παράθυρο στην ίδια την ζωή. Μεταξύ αυτών, τα παιδιά του Γυμνασίου Ιστιαίας, του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, του Γυμνασίου Πεδινής Ιωαννίνων, του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου, του 7ου Γυμνασίου Ηλιούπολης, του ΚΔΑΠ Το Παιδικό Στέκι, του Εργαστηρίου Οπτικοακουστικών Μέσων Εκπαιδευτηρίων Αργύρη – Λαιμού, του 7ου ΓΕΛ Ν. Σμύρνης, του 2ου Γυμνασίου Καισαριανής, του 1ου Δημοτικού Πυλαίας, του 4ου ΓΕΛ Ζωγράφου, του 2oυ Γενικού Λυκείου Χολαργού, του Δημοτικού σχολείου Νιάτων/Αγ. Δημητρίου, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας Λακωνίας και του Γυμνασίου Λ. Αιδηψού.

    en_USEnglish