Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Το Φεστιβάλ Ολυμπίας στο 3ο Evia Film Project

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας στο 3ο Evia Film Project

  2 – 6 Ιουλίου 2024, Αγία Άννα, Αιδηψός & Λίμνη.

  The Evia Film Project, η πράσινη πρωτοβουλία του Thessaloniki International Film Festival ανανεώνει και φέτος το καλοκαίρι το ραντεβού με το κοινό! Προβολές, masterclasses, δράσεις για επαγγελματίες, εργαστήρια για παιδιά και φοιτητές, καθώς και ξεχωριστές μουσικές εκδηλώσεις στήνουν την πενθήμερη γιορτή του πράσινου σινεμά στη Βόρεια Εύβοια.

  Το Φεστιβάλ Ολυμπίας θα βρίσκεται εκεί!

  Mε masterclass και συμμετοχή στις συζητήσεις, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας Παντελής Παντελόγλου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Camera Zizanio Μανώλης Μελισσουργός και ένα από τα αγαπημένα μας ζιζάνια, ο Πάμπλο Σότο Γκονζάλες, θα μεταφέρουν την οπτική και την εμπειρία του Φεστιβάλ και των νεαρών δημιουργών για τον παιδικό και νεανικό κινηματογράφο.

  Συγκεκριμένα:

  Φτιάχνοντας τη δική μου ταινία

  Σε ηλικία μόλις 17 ετών, ο Pablo Soto Gonzalez είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός, μουσικός, χορογράφος και ταυτόχρονα μαθητής Λυκείου του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών. Γυρίζει μικρού μήκους ταινίες απολαυστικές, αλλά πάντα μ’ ένα κοινωνικό υπόβαθρο, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και αποτυπώνουν την αισθητική, το χιούμορ και τους κώδικες επικοινωνίας της αυθεντικής gen z. Μάλιστα, η ταινία του The Ball is Mine βραβεύτηκε στο ελληνικό τμήμα της 22ης Camera Zizanio, στο Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Ο νεαρός δημιουργός θα βρεθεί στην Αιδηψό την Τετάρτη 3 Ιουλίου για να μοιραστεί τη δική του εμπειρία και γνώση σε μια ανοιχτή συζήτηση και θα αναφερθεί σε θέματα όπως το πώς μπορείς να γράψεις, να σκηνοθετήσεις, να ολοκληρώσεις μια δική σου ταινία και, το σημαντικότερο, πώς μπορείς να την προωθήσεις σε φεστιβάλ και στο διαδίκτυο. Στη συζήτηση θα συμμετάσχει και ο Μανώλης Μελισσουργός, καλλιτεχνικός διευθυντής της Camera Zizanio.

  Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 11:00, To Kύμα, Αιδηψός

  Παιδί και Κινηματογράφος, μια σχέση διαρκής

  Masterclass Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και για Νέους – με τον Παντελή Παντελόγλου

  Ο κινηματογράφος αποτέλεσε από τη γέννησή του ένα δυναμικό μέσο, που συνδέθηκε γρήγορα με την παιδική ηλικία, άρα και με την εκπαίδευση, και προκάλεσε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που σκεφτόμαστε και αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο μας. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και για Νέους Παντελής Παντελόγλου επιχειρεί μια διαδρομή από τον Μεσοπόλεμο μέχρι σήμερα, με στόχο τον εντοπισμό των κεντρικών και αμετάβλητων σημείων αυτής της σχέσης, αλλά και των ριζικών αλλαγών που δεν σταματούν ποτέ, εστιάζοντας κυρίως στην ελληνική πραγματικότητα.

  Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 18:00, “Τα κανατάκια” Αγία Άννα

  en_USEnglish