Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Σινεμά στις Πλατείες 2024

Σινεμά στις Πλατείες 2024

Φτάσαμε και πάλι στη στιγμή εκείνη της χρονιάς, που ξεκινά μια απ’ τις πιο αγαπημένες δραστηριότητες του Φεστιβάλ Ολυμπίας, το «Σινεμά στις Πλατείες» στον νομό Ηλείας. Το «Σινεμά στις Πλατείες» επιχειρεί να συνοψίσει σε μικρές καλοκαιρινές δημόσιες χειρονομίες τον πυρήνα του επιχειρήματος υπέρ της κινηματογραφικής κουλτούρας: Θέλουμε να καθίσουμε δίπλα-δίπλα στους δημόσιους χώρους των τόπων μας στην Ηλεία, για να παρακολουθήσουμε ποιοτικό κινηματογράφο. Με την πράξη μας αυτή δηλώνουμε παρόντες και παρούσες τόσο στον δημόσιο χώρο όσο και στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή. Ο πληθυντικός αριθμός δεν αναφέρεται, βεβαίως, μόνο στους/στις εργαζόμενους/ες του Φεστιβάλ Ολυμπίας, αλλά κυρίως τους/τις συνοδοιπόρους μας σ’ αυτό το εγχείρημα, δηλαδή τις δημιουργικές κυψέλες των τοπικών κοινωνιών (πολιτιστικούς συλλόγους, ομάδες πολιτών και άλλους φορείς), οι οποίες αρκετές φορές προσφέρουν τις μοναδικές οργανωμένες πολιτιστικές δραστηριότητες στους μικρούς τόπους που δραστηριοποιούνται.

The «Σινεμά στις Πλατείες» δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για ψυχαγωγία, αλλά και για κοινωνική επαφή και ενδυνάμωση της κοινότητας. Είναι μια υπενθύμιση της δύναμης της τέχνης να φέρνει τους ανθρώπους κοντά, να ανοίγει διάλογο και να δημιουργεί κοινές αναμνήσεις.

Η δράση μας αυτή εδράζεται στην παράδοση των πλανόδιων κινηματογραφιστών των περασμένων δεκαετιών. Οι ταινίες προς επιλογή (λεπτομέρειες για τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε στο έντυπο του «Σινεμά στις Πλατείες» στη συνέχεια) εντάσσονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: Η πρώτη αφορά τον Ελληνικό Κινηματογράφο (φέτος με δύο ξεχωριστές ενότητες με ταινίες του Σταύρου Τσιώλη και με ταινίες της Finos Films) και η δεύτερη αφορά τον κινηματογράφο για παιδιά και νέους, στον οποίο ως γνωστόν εξειδικεύεται το Φεστιβάλ Ολυμπίας εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια.

Στα δέκα προηγούμενα χρόνια, το «Σινεμά στις Πλατείες» έκανε περίπου 300 στάσεις στην περιπλάνησή του στην Ηλεία, φτάνοντας σε πλατείες ή άλλους δημόσιους χώρους περίπου 100 χωριών, κωμοπόλεων, μικρών οικισμών κλπ. του τόπου μας. Συνεχίζουμε δυναμικά και δημιουργικά, ελπίζοντας να κατορθώσουμε να φτάσουμε παντού. Για να είναι κάτι τέτοιο εφικτό, χρειάζονται πάντα οι δημιουργικοί άνθρωποι του κάθε τόπου και γι’ αυτόν τον λόγο, το Φεστιβάλ παραμένει πάντοτε εδώ, με ανοιχτές τις πόρτες του και τα αυτιά του στην κοινωνία.

Τα Νέα του “Σινεμά στις Πλατείες”

Σινεμά στις πλατείες – Πρόγραμμα προβολών

Σινεμά στις πλατείες – Πρόγραμμα προβολών

Ξεκινούν από τη Δευτέρα 8 Ιουλίου οι καθιερωμένες υπαίθριες κινηματογραφικές…


Ξεφυλλίστε το έντυπο του “Σινεμά στις Πλατείες” για το καλοκαίρι του 2024:

en_USEnglish