Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Το ντοκιμαντέρ στην πράξη

Το ντοκιμαντέρ στην πράξη

  Instructor:

  Βίβιαν Παπαγεωργίου

  Συμμετοχή:

  15 άτομα, απευθύνεται σε ηλικίες 15+

  Υλοποίηση:

  6-8/12/2023, 11:00-14:00

  Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου οι μαθητριες/τές θα έρθουν σε επαφή με την έννοια του ντοκιμαντέρ στην θεωρία και στην πράξη.

  Οι τρεις μέρες που προβλέπονται για το εργαστήριο θα έχουν το ακόλουθο πρόγραμμα:

  • Την πρώτη μέρα θα κατανοήσουμε τα είδη του ντοκιμαντέρ μέσα από παραδείγματα και προβολή ταινιών. Θα βρούμε το θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε και τον τρόπο που αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί. Επιπλέον, θα γίνουν πρακτικές ασκήσεις ώστε όλες/οι να κατανοήσουν την σημασία της καλής προετοιμασίας και της σωστής χρήσης των οπτικοακουστικών μέσων.
  • Η δεύτερη μέρα θα είναι αφιερωμένη στην πράξη! Θα κάνουμε τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ μας, υπό την επίβλεψη της εκπαιδεύτριας, και θα φτιαχτεί το σενάριο με βάση το υλικό που θα έχουμε συγκεντρώσει.
  • Την τρίτη μέρα, θα γίνει εισαγωγή στις βασικές έννοιες του μοντάζ, εισαγωγή στην πρακτική χρήση του προγράμματος μοντάζ και θα ολοκληρωθεί το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που θα έχουμε δημιουργήσει.

  Οι συμμετέχοντες/ουσες χρειάζεται να διαθέτουν κινητό με κάμερα.

  Δείτε το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που προέκυψε στη διάρκεια του περσινού Φεστιβάλ:

  Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής

  Η φόρμα αφορά τις συμμετοχές σε ανεξάρτητα εργαστήρια και κριτικές επιτροπές σε Πύργο και Αμαλιάδα. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων: 10 Νοεμβρίου 2023

  en_USEnglish