Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » ZizΑnimation

ZizΑnimation

  Εκπαιδευτής:

  Κώστας Κατράκης

  Συμμετοχή:

  15 άτομα, απευθύνεται σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου

  Υλοποίηση:

  4-8/12/2023, 11:00-14:00

  Το εργαστήριο αφορά τη δημιουργία Stop Motion ταινίας μικρού μήκους, όπου τα περιβάλλοντα και οι χαρακτήρες, θα είναι σχεδιασμένοι και κομμένοι σε χαρτόνια, και θα κινούνται λίγο σε κάθε φωτογράφηση καρέ της ταινίας και στους τρεις άξονες του χώρου.

  Για πρώτη φορά στο εργαστήριο ZizAnimation, αλλά και γενικά στα εργαστήρια του φεστιβάλ, θα χρησιμοποιηθεί ρομποτική κάμερα, ειδικά φτιαγμένη για Stop Motion. Με αυτή θα παραχθούν όμορφα traveling της κάμερας στον χώρο, με αποτέλεσμα ενδιαφέροντα πλάνα της ταινίας. Οι συμμετέχοντες/ουσες στο εργαστήριο, θα χωριστούν σε δύο ομάδες, την ομάδα animation, και την ομάδα που θα χειρίζεται την κάμερα. Όλοι/ες όμως, αρχικά, θα ασχοληθούν με την δημιουργία των σκηνικών και των χαρακτήρων της ταινίας.

  Πάρτε μια ιδέα για το φετινό ZizAnimation:

  Δείτε το αποτέλεσμα του περσινού ZizAnimation, το οποίο πήρε την έμπνευσή του από την κορυφαία κλασική δημιουργό των κινουμένων σχεδίων Lotte Reininger (1899-1981):

  Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής

  Η φόρμα αφορά τις συμμετοχές σε ανεξάρτητα εργαστήρια και κριτικές επιτροπές σε Πύργο και Αμαλιάδα. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων: 10 Νοεμβρίου 2023

  en_USEnglish