Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Εναρκτήρια εκδήλωση Kids & Docs

Εναρκτήρια εκδήλωση Kids & Docs

  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν:

  • Απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στα σχολεία και στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κινηματογραφικής εκπαίδευσης “Έναν μύθο θα σας πω”.
  • Προβολή της ταινίας “Αγγίζοντας το όνειρο” (10’) του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, στην οποία καταγράφονται η αλληλεπίδραση και οι εμπειρίες μεταξύ βλεπόντων και με προβλήματα όρασης μαθητών μέσα στη σχολική τάξη, στα διαλείμματα και στα μουσικά σύνολα του σχολείου. Ένα παράδειγμα συμπερίληψης για την καταπολέμηση των στερεοτύπων και των διακρίσεων και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Συζήτηση με τα παιδιά-συντελεστές της ταινίας.
  • Προβολή της ταινίας του διαγωνιστικού προγράμματος Kids & Docs “O Καραγκιοζοπαίχτης της Νιόν” της Ιρίνα Μπόικο, Ελλάδα 2022, 75΄, παρουσία της σκηνοθέτριας, του νεαρού πρωταγωνιστή και της οικογένειάς του.

  Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πρόβλεψη προσβασιμότητας για κωφά και τυφλά άτομα. Οι ταινίες προβάλλονται με υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους και ακουστική περιγραφή. Οι ομιλίες και τα Q&A διερμηνεύονται στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

  Αμαλιάδα, Cine Cinema

  Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, 19:00

  elGreek