Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Πρόσκληση συμμετοχής στις κριτικές επιτροπές των παιδιών

Πρόσκληση συμμετοχής στις κριτικές επιτροπές των παιδιών

  Από το 1997 και κάθε χρόνο, τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου, μαθητές και μαθήτριες της περιφερειακής ενότητας Ηλείας μετατρέπονται σε κριτικούς κινηματογράφου, συμμετέχοντας στις κριτικές επιτροπές του Φεστιβάλ και της Camera Zizanio.

  Το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και η 21η Camera Zizanio βρίσκονται προ των πυλών και προσκαλούν και πάλι μαθητές και μαθήτριες απ’ όλη τη χώρα να συμμετάσχουν στις κριτικές του επιτροπές. Οι κριτικές επιτροπές του Φεστιβάλ Ολυμπίας παρακολουθούν επαγγελματικές ταινίες για παιδιά και νέους μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. Αντίστοιχα, οι κριτικές επιτροπές της Camera Zizanio παρακολουθούν ταινίες που έχουν γυρίσει με τα χέρια τους άλλα παιδιά στην Ελλάδα, την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο.

  Οι κριτικές επιτροπές λειτουργούν ως Εργαστήρια Κινηματογραφικής Ανάλυσης και πλαισιώνονται από κινηματογραφιστές, εκπαιδευτικούς και θεωρητικούς του κινηματογράφου. Η διεξαγωγή των κριτικών επιτροπών-εργαστηρίων και η παρακολούθηση των ταινιών θα γίνει διαδικτυακά και δωρεάν.

  Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες παρακαλούνται, αφού διαβάσουν με προσοχή τον κανονισμό συμμετοχής και εξασφαλίσουν τη σύμφωνη γνώμη των γονέων τους, να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής που θα βρουν στον παρακάτω σύνδεσμο:

  https://forms.gle/dmnvmRPubjdR89UH8

  Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 5 Νοεμβρίου 2021

  elGreek